INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Oktatóanyag

Melyik akvárium szettet válasszam?

0%
Melyik akvárium szettet válasszam?

Amint felmerül a gondolat, hogy kellene egy akvárium a lakásba, vagy irodába, megérkezik a kétely is, hogy vajon ki tudom-e választani a számomra leginkább megfelelőt a meglehetősen széles kínálatból? Az alábbi írás erre nyújt segítő kezet. Melyik akvárium szettet válasszam és miért?

Dennerle Nano akvárium szettek

Kezdjük talán a legkisebb méretű akvárium szettekkel. A Dennerle Nano akvárium kínálata meglehetősen széles, de könnyen kiigazodhatunk köztük. Akinek csak egy akváriumra, hozzá passzoló szűrőre és világításra van szüksége, azoknak a Dennerle Basic  sorozatot kell keresnie. Ezek a szettek csupán a szükséges technikai kiegészítőket tartalmazzák és a leendő tulajdonosra van bízva, hogy milyen aljzatot választ bele. Szerencsés emellett akkor dönteni, ha csak valamilyen kavicsos, vagy homok aljzatot használnánk, vagy netán épp ellenkezőleg, nagyon speciális aljzat használatát tervezzük. Ezek az akváriumszettek olcsók, viszonylag kis méretük miatt nem igényelnek akváriumbútort, hisz súlyukat egy stabilabb asztal, vagy komód is elbírja. A Dennerle akváriumszettek érdekessége továbbá a lekerekített szélű frontüveg, így az oldalüveg és a frontüveg találkozásánál eltűnik a (kisebb akváriumoknál zavaró) ragasztás látványa.  

Amennyiben tudjuk, hogy egy jól összehangolt, kis méretű növényes akváriumot szeretnénk, ebben az esetben a Dennerle Complete+ szériát javasoljuk. Annyival nyújtanak többet ezek a szettek a Basic kivitelnél, hogy a megfelelő mennyiségű agyagos talajt is tartalmazzák.

Amint kicsit komolyabb méretű akváriumokban gondolkozunk érdemes körbe nézni az OASE háza táján. Három különböző szériát találunk, melyek mind más célt szolgálnak.

OASE Styleline akvárium szettek

Az OASE Styleline széria 3 méretben 75, 115, 160 literes kivitelben, fekete és fehér színben érhető el. Kiváló ár-érték arány jellemzi. A komplett szettek tartalmaznak belsőszűrőt, fűtőt, LED világítást, bútort és tetőt is. Minden olyan kezdőnek javasolt, aki nem akar a választásban hibázni. Mi a Green Aqua-nál nagy hívei vagyunk a külső szűrőknek. Hisszük, hogy egy jó külsőszűrő klasszisokat tud a víz minőségén javítani, nem beszélve arról, hogy a tisztítási periódusa is lényegesen ritkább (3-6 hónap), mint egy belsőszűrőnek (1-3 hét). A mi javaslatunk, hogy ezekhez a szettekhez válasszák az OASE (Filtosmart 100 – 75 literhez, Filtosmart 200 - 115 literhez, Filtosmart 300 – 160 literhez) külsőszűrőket a gyárilag hozzáadott belsőszűrőket, pedig érdemes megtartani tartaléknak.
Az OASE Styleline széria nagy előnye, hogy a bútor lapra szerelten érkezik, ezáltal a szállítása egyszerűbb. Továbbá az akvárium és a bútor akár külön is megvásárolható.

OASE Highline akvárium szettek

Az OASE Highline sorozat azoknak szól, akik kompromisszummentes prémium anyagokból keresnek megfelelő méretű akváriumot. Nincs az az enteriőr, ahová ne tudna illeszkedni egy ilyen szett. A kínálat 125, 175, 200, 300, 400, 600 literes méretekben elérhető. A négy szín (fényes fehér, antracit, tölgy, fekete) segít, hogy megtaláljuk a megfelelőt a lakásba, vagy irodába. Az akváriumüveg a mai kor legmodernebb üvegéből, nagy tisztaságú Opti-White üvegből készült. Felszereltségéből tudatosan hiányzik a szűrő, illetve a világítás. A termékek leírásában tettünk ajánlást a hozzá passzoló szűrőhöz, illetve világításhoz, de ügyfélszolgálatunk szívesen segít, az optimális fényerő és szűrés kiválasztásában.

OASE Scaperline akvárium szettek

A mai modern akvarisztika egyik legjobban fejlődő ága az aquascaping, másnéven a növényes akváriumok világa. Sokan vágynak olyan akvárium szettre, mely a nyitott tetejű és letisztult formavilágot nyújtja. Az OASE kínálatában újonnan megjelent ScaperLine sorozat ezen igények nyomására jelent meg. Olyan forradalmi újítások találhatók meg itt, mint a 45 fokos szögben (gérben) ragasztott Opti-White üveg, vagy a bútorban elhelyezett mágnes, mely az ollók és csipeszek praktikus tárolására szolgál. Három méretben 60, 180, 250 liter, illetve két színben (fekete és antracit) elérhető. A bútor és az akvárium is megvásárolható külön, ha esetleg valakinek csak egyikre, vagy másikra lenne szüksége. itt szintén tudatosan nem tartalmaz a szett technikát, hisz ahány akvakertész, annyi technikai igény. Természetesen ügyfélszolgálatunk ebben is segítséget tud nyújtani.  

Green Aqua akváriumok és bútorok

Végül, de nem utolsó sorban azok számára, akik egyedi méretekre, színekre vágynak, azok számára a Green Aqua saját gyártású bútorait és akváriumait ajánljuk. Laminált és színre fújt bútorainkat, normál (Float) illetve Opti-White akváriumainkat bármilyen méretben legyártjuk. Kérés esetén pedig a tervezéstől a kivitelezésen át a karbantartásig, teljes szolgáltatást tudunk nyújtani. Ezzel kapcsolatban ebben a kétrészes írásban foglalkoztunk bővebben.

Ahogy az írásból is kitűnt az akvárium szettek világa módfelett szerteágazó. Elsőre talán szédítő is a választék, de talán ezután a cikk után már bátrabban merül alá a kínálatban a kedves Olvasó.

TOVÁBBI KÉRDÉSED VAN?
Segítünk a számodra legjobb termék megtalálásában.

Ha bizonytalan vagy az akvárium, a hozzá megfelelő technika vagy az élőlények, növények számára szükséges kiegészítők vásárlásával kapcsolatosan, kérjük keresd ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk.

Előző Akvárium fűtők - A téli szezon megérkezett, itt az ideje befűteni! Következő Harcias-e a sziámi harcoshal?
Ugrás fel