INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Oktatóanyag

Hogyan legyen neked is vörös akváriumi növényed?

0%
Hogyan legyen neked is vörös akváriumi növényed?

A boltban nagyon sok esetben találkozunk azzal a problémával, hogy a hobbival most ismerkedő akvaristák nem mernek vörös növényt használni. Talán az interneten fellelhető, egymásnak ellentmondó információk miatt vagy egy korábbi sikertelen próbálkozás tántorítja el őket, nem tudom pontosan.

Egy biztos, a sok elérhető akváriumi növényből szinte mindenki találhat magának olyan növényt, amivel sikere lehet. Ehhez csak megfelelően kell választani. Legtöbbször a világításhoz szoktuk ajánlani a lehetséges jelölteket.

A vörös akváriumi növények igazi kuriózumnak számítanak. Ha egy ilyen növény van az akváriumban, szinte mágnesként vonzza a tekintetet. Van, aki sokat telepít belőlük, mások épp csak egy kis kontrasztot adnak a berendezésnek.

Nymphaea lotus - Green Aqua

Nagyon sokféle vörös színű akváriumi növény létezik. A nagyobb levelű változatoktól az egészen finom és igényesebb darabokig. És ma már igazából méretkorlát sincs. Ugyanúgy csempészhetünk egy kis vörös színt egy 20-30 literes nano akváriumba, mint ahogyan egészen nagy akváriumokba is.

Könnyen tartható vörös színű akváriumi növények

A könnyebben tartható növényekhez elégséges, ha a tápanyagokra figyelünk. Válasszunk olyan növénytápot, ami kevés nitrátot tartalmaz. Adagoljunk rendszeresen vas tápot és nem árt, ha a növény gyökereit táptalajjal vagy tápkapszulával megtámogatjuk. Ezekhez az akváriumi növényekhez nem szükséges erős világítás sem. Egy általános akvárium szett világítása megfelelő lehet a rendszeres és tudatosabb tápozás mellett.

Green Aqua növényes akvárium

CO2 és erős világítással tartható vörös színű akváriumi növények

Ha van CO2 adagolás és erős fény, akkor szinte bármilyen növényt választhatunk a berendezésünkhöz. Itt arra érdemes figyelni, hogy az erős fény használatával megnövekednek a növények tápanyagigényei is. Meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy a nitrát elvonásával ne legyenek tápanyag problémák. Érdemes heti 2-3 alkalommal egy kevés nitrátot adagolni a vékony növénytápozás mellett.

Green Aqua - növényes akvárium

Milyen világítással lesznek a legszebbek?

A mostanában divatos akváriumi led világítások sokkal jobban kiemelik a vörös növények színeit, mint a korábban használt fénycsöves lámpák vagy az első generációs, még sárgás ledek. Boltunkban szinte csak ilyen világításokat használunk akváriumaink felett. A gyári szettekben azonban még mindig inkább a daylight típusú ledekkel találkozhatunk.

Green Aqua növényes akvárium

Mennyi idő múlva lesz vörös a növényem?

A legtöbb vörös színű akváriumi növény zöld levelekkel érkezik a kertészetekből. A víz felett termesztett növény ugyanis máshogy néz ki. A növény a víz alatt levelet vált és a tápanyagok és fény miatt a levelek vörös színűek lesznek. Ez az idő növényeként eltérő lehet, jellemzően 2-4 hónap, mire a növény elnyeri végső formáját és színét. A stem növényeknél szükség van arra, hogy a felső, vörösebb hajtásokat visszaültessük a nyírás után. Általában 3-4 nyírás és visszaültetés után lesznek a legszebbek.

Ludwigia Super Red

Miért nem vörösödik a növényem?

A világítás intenzitása vagy a világítás időtartama nem elégséges. Próbáljuk ki, hogy 1-2 órával többet világítunk és figyeljük a változásokat.

Ha olyan növénytápot használunk, ami nitrátban gazdag, a növény inkább zöldes, narancsos színű lesz a vörös helyett. Itt érdemes első lépésként kevesebb tápanyagot adagolni és ha ez sem segít, tápot váltani a jelenlegi berendezéshez. Lehetőség szerint olyan tápra, amiben alacsony a nitrát tartalom vagy egyáltalán nincs nitrát a tápban. Fontos, hogy legyünk türelmesek. A fotókon látható állapotok egy hosszú folyamat eredményei. Ne várjunk 2-3 hét után hasonló megjelenést növényünktől.

Nehezen találod a neked megfelelő növényt?

Ha segítségre van szükséged a növényválasztással kapcsolatban,kérjük keresd ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk.

Előző Az akváriumi szűrőanyagok típusai Következő Mit kell tudni az akváriumi aljzatokról?
Ugrás fel