CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Alga

Harcolj az algák ellen! - Söchting Oxydator 3%

0%
Harcolj az algák ellen! - Söchting Oxydator 3%

Bár a termék alapvetően más célt szolgál, a leleményes akvaristák az eredeti alkalmazásán felül, egyéb jótékony tulajdonságát is felfedezték.

A Söchting Oxydator folyadék 3%-os oldata kiválóan alkalmas ciano alga lokális és teljes akváriumos kezelésére egyaránt. Továbbá célzottan kezelve ecset és agancs alga ellen is megfelelő. Zöldalgákra legtöbbször teljes akváriumos kezelés szükséges.  Amennyiben nem vagy biztos benne, hogy milyen algával állsz szemben, kérlek olvasd el ezt az algatájékoztatót.A kezelés alapja a Söchting Oxidator 3%-os változata. Mindenképp ezt használd, a kockázatok minimalizálása végett, semmiképp sem töményebbet. De miért jó ez a szer? Azért, mert a Söchting Oxidator valójában hidrogén-peroxidot (H2O2 ) tartalmaz, amely erős oxidáló szer. Segítségével helyi kezeléssel gyorsan és drasztikusan, akár pár nap alatt búcsút inthetünk makacs algáinknak. Amennyiben a teljes akváriumot kell kezelni, abban az esetben a hatás lassabb, de türelmünket legtöbbször így is siker koronázza.

Adagolás:
Algafajtától függően többféle adagolást javasolunk.
- Ciano, vagy ecset alga esetén 8-15 ml Söchting Oxydator 3%-t adjunk 50 liter vízhez naponta. A kezelést maximum 7 napig végezzük! A bejuttatást végezhetjük fecskendővel direktben a fertőzött felületekre (ilyenkor a szűrőt állítsuk le néhány percre, hogy a szer lokálisan kifejtse hatását), vagy a vízoszlopba adagolva, folyamatosan járatott szűrő mellett, hogy a vízben egyenletesen szétoldódjon.

-Zöld alga kezelésére 30-50 ml Söchting Oxydator 3%-t adjunk 50 liter vízhez naponta. A kezelést maximum 7 napig végezzük! Adagoljuk a vízoszlopba, folyamatosan járatott szűrő mellett, hogy a vízben egyenletesen szétoldódjon.

Mit fogunk tapasztalni?
A kezelést követő percekben rengeteg apró buborék jelenik meg az akváriumban. Ez normális, a reakció része. A buborékok tiszta oxigén buborékok, ártalmatlanok.

Mindenképp adjunk időt, hogy a szer tényleges hatásait megtapasztaljuk. A ciano alga sokkal hamarabb reagál, színe megváltozik. Amint ezt látványosan tapasztaljuk, abbahagyhatjuk a kezelést és végezhetünk egy 30-50%-os vízcserét. Érdemes ezután a szűrőbaktériumokat megerősíteni, mert könnyen lehet, hogy a peroxid bennük is tett némi kárt. Javasolom a Seachem Pristine használatát.  A zöldalgák lassabban reagálnak, előfordulhat, hogy a 7 napos kúra után csak 3-4 nappal kezdenek kifakulni. Amint ez a pillanat elérkezett, cserélhetünk 30-50% vizet és ne feledjük a Seachem Pristine használatát.

Tipp:
Különösen nagy fertőzöttség esetén érdemes Söchting Oxydator 3%-t, a Seachem Excel-lel együtt alkalmazni, de természetesen az ajánlott adagolás betartásával. A két termék jól alkalmazható együtt, mivel a glutáraldehid (Excel) oxigénelvonó hatását a peroxid kompenzálja.

Végül, arra kérünk mindenkit, hogy az itt olvasottakat csak saját felelősségre használja. Fontos, hogy mérlegeljétek, hogy minden körülmény megfelel-e a szer alkalmazására és inkább kétszer ellenőrizzétek az adagokat. Lehetőleg kerüljétek, hogy a folyadék töményen kerüljön mohákra, vagy apró törékeny levelű növényekre, mert hasonlóan az algákhoz, ezeknek is kárt okozhat. 

Előző Harcolj az algák ellen! - Seachem Flourish Excel Következő Afrika csodálatos vízinövénye - Anubias
Ugrás fel