CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Alga

Harcolj az algák ellen! - Seachem Flourish Excel

0%
Harcolj az algák ellen! - Seachem Flourish Excel

Bár a termék alapvetően más célt szolgál, a leleményes akvaristák az eredeti alkalmazásán felül, más jótékony tulajdonságát is felfedezték.

Az Seachem Flourish Excel különösen alkalmas vörös vagy fekete algák, például szakáll- és ecsetalgák ellen. Sajnos ezeket az algákat kevés hal, garnéla vagy csiga fogyasztja. Ráadásul az ilyen típusú algákat kézzel is igen nehéz eltávolítani, ezért nem árt, ha birtokunkban van egy jó „fegyver” ellenük.    Ebből a kis felvezetőből is jól kiolvasható, hogy az Seachem Flourish Excel -el végzett kezelés nagyon jó megoldás lehet ellenük. Ha az akváriumban viszonylag kis mennyiségben ciano alga vagy kevés zöld alga van jelen, lokálisan ellenük is védekezhetünk. Azonban nagy mennyiségű ciano, vagy zöldalga burjánzás esetén javasoljuk inkább a hidrogén-peroxidos kezelést. Erről a kezelésről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Tippek

Általánosságban elmondható, hogy az Seachem Flourish Excel a koncentrációtól függően nagyon oxigénfogyasztó lehet. Ezért ajánlott a terméket reggel, a világítási szakasz elején használni. Hosszabb kúrák és az Seachem Flourish Exel magas koncentrációja esetén gondoskodni kell az akvárium megfelelő szellőztetéséről. Ez elérhető egy levegőztető hadrendbe állításával, vagy kiemelt szűrő visszafolyó ággal (esőztetővel). Túladagolás esetén ellenintézkedésként azonnal el kell végezni egy nagyobb vízcserét (legalább 50%). A túladagolás jele, ha a halaink, vagy garnéláink a vízfelszínre jönnek, „levegőért kapkodnak”, vagy riadtan próbálnak menekülni.

Helyi kezelés

Ha az akvárium csak néhány helyen fertőződött meg az algákkal, jól kezelhetők lokális kezelési módszerrel. Különösen az ecsetalgákkal bánhatunk el sokkal hatékonyabban, ha Seachem Flourish Excel - el közvetlenül egy fecskendővel fecskendezzük le őket. Általában látványos eredményt tapasztalhatunk már a 3.-4. nap környékén. Fontos megjegyezni, hogy a helyi kezeléskor érdemes a vízforgatót (szűrő, szivattyú stb.) néhány percre leállítani, hogy az alga köré spriccelt szer kifejthesse lokálisan a hatását. A helyi kezelés akkor is hasznos, ha a dekorokat (köveket, fákat stb.), kell megszabadítanunk az algától. Azonban, ha a növények is fertőződtek, akkor a lokális kezelést rajtuk ne alkalmazzuk, Itt ajánlott az akvárium teljes víztömegének kezelése.

Teljes víztömeg kezelés

A teljes víztömeg kezelése akkor ajánlott, ha az akvárium erősen fertőzött algával, vagy ha elsősorban a vízinövények algásodnak. A Seachem Flourish Excel -t egyszerűen hozzáöntjük a vízhez, lehetőleg erős áramlású területen, így jól elosztható bárhol a medencében. Általában valamivel nagyobb adag Seachem Flourish Excel  szükséges ilyen típusú alkalmazáshoz, mint a helyi kezeléskor. Ezt az eljárást naponta egyszer, viszont több napig végezzük.

Adagolás

A Seachem Flourish Excel normál, vagy kétszeres adagokban (1-2 ml / 40 liter) már nagyon hatékony az összes vörös és fekete algával szemben, ha lokális kezelési módszerrel kezeljük őket. Fontos megjegyezni, hogy több gyártó is készít hasonló terméket. Bármelyik szer használatakor (Easy Carbo, Seachem Exel, Dennerle Carbo Booster Max stb.) először a gyártó által megadott maximális adagot kell felhasználni és ha szükséges, lassan és óvatosan növelni az adagolást. A kezelés alatt folyamatosan figyeljük az élővilágot. Amint negatív változást tapasztalunk, növeljük az oxigénszintet és csökkentsük másnap az adagot. Ha a fent említett levegőztetés nem hoz eredményt, végezzünk egy 30-50 %-os vízcserét. 

A vörös és fekete algák általában néhány napos kezelés után fehérekké vagy rózsaszínűvé válnak. Ez azt jelzi, hogy az algák elpusztulnak, a Seachem Flourish Excel  lokális adagolásával le lehet állni. Az algát fogyasztó halak, garnélák nagyon megbízhatóan eszik az ilyen állapotú ecsetalgákat.

A helyileg Seachem Flourish Excel -el kezelt zöld algák általában hosszabb időt igényelnek, mint a vörös és fekete algák. Körülbelül egy hét múlva veszítik el zöld színüket. Az algaevők itt is rövid idő alatt elpusztítják az elhalt algamaradványokat.

Jogi nyilatkozat

Használat előtt mindig olvasd el az adott termék biztonsági utasításait. Kerüld a szer bőrrel, szemmel és ruházattal való közvetlen érintkezését, valamint az állatokkal vagy a vízinövényekkel való közvetlen érintkezését. Használat csak saját felelősségre! Az esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

Előző Amit az akváriumok világításáról tudni érdemes Következő Harcolj az algák ellen! - Söchting Oxydator 3%
Ugrás fel