INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Újdonság

Best Bite haltáp. Igazi újdonság a kínálatunkban!

0%
Best Bite haltáp. Igazi újdonság a kínálatunkban!

Mi növényes akvaristák már mindent tudunk a növényeinkről. Milyen tápot szeretnek, mitől lesznek színesebbek, dúsabbak energikusabbak. Néha azonban kicsit megfeledkezünk arról, hogy az akváriumban élő halak is a lehető legjobbat kapják.

Pedig akárcsak a növények, a díszhalak is ugyanúgy meghálálják a törődést. Azt, hogy milyen eleségek léteznek a piacon és hogy ezeket miként lehet különböző kategóriába sorolni, azt egy korábbi cikkben már taglaltuk, ezért ez a cikk erre nem tér ki. A hogyan etessünk kérdésre is kitértünk már bővebben. Foglalkozzunk inkább azzal, hogy mikor jó egy haltáp? És leginkább, hogy miért jó a Best Bite haltáp?

Beltartalom

A jó minőségű haltápok magas fehérjetartalommal rendelkeznek. Az állati eredetű nyersanyagok mindig drágábbak, mint a növényi eredetűek. Persze az igazán jó haltáp, a magas állati nyersanyagok mellett, tartalmaz kiegészítő alapanyagokat is. Érdemes tehát a csomagoláson megnézni az alapanyag összetételt. A Best Bite haltáp protein (fehérje) tartalma 56%, és mint tudjuk a protein gazdag táplálás, az izomzat erősítésére szolgál, tehát a protein egy valódi erősítő táp minden hal számára.
A zsír
nagyon fontos, hisz komoly energiaforrás, nélkülözhetetlen egyes vitaminok felszívódása érdekében, de túl sok nem lehet benne, mert az szervkárosodáshoz és halaink korai halálához vezethet. Nem véletlen tehát, hogy a Best Bite haltápban 15% a zsírtartalom. Érdemes még megemlíteni a kalciumot, mely igen fontos csontozat építéshez szükséges ásványi anyag.
Nagy mennyiségben került a tápba A vitamin (NE/kg):14000) és D3 vitamin (NE/kg): 1354). Az A vitamin nélkülözhetetlen a hal növekedése szempontjából, valamint szükséges a hal termékenysége javítása, a bőr, illetve a megfelelő látás biztosítása érdekében. A D3 vitamin elengedhetetlen a csontváz és a csontozat megfelelő növekedése és épen tartása szempontjából.

Szemcseméret - granulátum

Jelenleg a legelterjedtebb és legkedveltebb műeleség forma, a granulátum. A halak könnyen elfogadják, egy falásra el tudják fogyasztani, nem úszkálnak félig kilógó darabokkal a szájukban, küszködve a fulladással... :)
Nem kell félni az apróbb méretű granulátumoktól, hiszen a halaink is könnyebben lenyelik azokat. A Best Bite haltápok pillanatnyilag három féle szemcseméretben készülnek: nano, kis és közepes.
Ha nehéz a döntés, hogy melyiket válasszuk közülük, akkor mindig érdemes a kisebb szemcseméretet választani. Amennyiben mégis sikerült egyel nagyobb szeműt vásárolni (kiköpi a hal), akkor etetés előtt kicsit morzsoljuk össze a granulátumot. Így már a kisebb halak is minden bizonnyal el tudják majd fogyasztani.

Környezettudatos csomagolás

Az eddig leírt gondolatok még sok jóminőségű haltápra igazak lehetnek. Azonban mi igyekeztünk olyan dolgokban is előremutatót alkotni, ami más haleleségeknél még nem található meg. A Best Bite haltáp alumínium tégelybe került, mely a műanyag csomagolásokkal szemben lényegesen környezettudatosabb. Továbbá a tégely újratölthető, melyhez hamarosan megjelenik a papírzacskóba csomagolt környezetbarát utántöltő haltáp.
Ezen felül a tégelyen található egy precízen állítható adagoló, mely nagy segítségünkre lehet a napi adag biztonságos etetésében. Talán már veletek is előfordult, hogy hirtelen megbillent a tégely és többet szórtatok be a kelleténél a haltápból. Nos az ilyen balesetek ezután abszolút elkerülhetőek lesznek. 

 

Ár/érték arány

A 175 ml-es tégely 90 g kiváló minőségű haltápot rejt. Érdemes körbe nézni a kínálaton, de a prémium haltápok piacán a 20 Ft/ml a granulátumoknál nagyon kedvező. A valamit magára adó gyártók nem csak milliliterben, de grammban is megadják az eleség súlyát. Ez a két viszonyszám megadja, hogy valóban mennyi "anyagot" kapunk a termék áráért. Nos a Best Bite Ft/g ára is nagyon kedvező 38 Ft. A jó beltartalom miatt halainknak kevesebb haltáp is elég, hiszen ebből is fedezni tudják szükségleteiket. A jobb emészthetőség, kevesebb ürüléket is jelent, mely javítja a vízminőséget is!  

Miért érdemes a jó minőségű Best Bite tápot venni?

A fent leírtakon felül van még egy érv a minőségi táp vásárlására. Egy átlagos méretű akvárium átlagos mennyiségű halai egy 90g-os Best Bite haltápból naponta 2x etetve 0,3g-ot fogyasztanak el. Ez azt jelenti, hogy 300 napra elegendő eleséget vásároltunk nekik 3490 Ft-ért. Napi 11,6 Ft az etetés költsége. Ízlelgessük ezt a számot, amíg halaink ízlelgetik a piac legújabb trónkövetelőjét, a prémium haltápok piacán. ;)

Előző Csigák az akváriumban Következő Az akváriumi szűrők fajtái. Melyiket válasszam?
Ugrás fel