CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Tudomány

Az akváriumok nyugtató hatása

0%
Az akváriumok nyugtató hatása

A tudomány oldaláról

Brit tudósok folyamatos tanulmányokat folytatnak arról, hogyan lehet az emberek mindennapjait nyugodtabbá tenni, a stresszforrásokat csökkenteni. A tudomány megállapította, hogy az akváriumok fantasztikusan jót tesznek az emberek fiziológiai és mentális állapotának. Felfedezték, hogy minél nagyobb az élőlények sokfélesége, minél színesebbek a halak, annál nagyobb az egészségre, kedélyállapotra gyakorolt hatás.

Angliában egy 550 ezer literes kiállítási akváriumnál folytattak megfigyeléseket, ahol azt tapasztalták, hogy a víz alatti fények figyelése mennyire pihentető a nézők számára. Minél több halat telepítettek, annál fokozottabban mértek csökkenő vérnyomást és szívfrekvencia értékeket, ezzel megerősítve a pozitív élettani hatásokat.

A tanulmány kihangsúlyozta, hogy mennyire megnyugtató lehet az akváriumok hatása orvosi rendelőkben, fogászatokon, ahol az emberek általában fokozottabban stresszes állapotban vannak.

A természetben töltött idő jelentős stresszcsökkentő hatással bír és ugyanez igaz az akváriumok nézésére is.
A munkahelyi légkör, a zsúfolt városi élet feloldásában egy gyönyörű élővilágú akvárium a kikapcsolódás oázisát nyújthatja, tegyük vele jobbá az életünket!

Előző Milyen haleleséget vásároljunk? Következő Inspiráció - Hogyan építkezzünk látványosabban?
Ugrás fel