INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Újdonság

Aquario Neo Media - a biológiai szűrőanyagok legújabb generációja

0%
Aquario Neo Media - a biológiai szűrőanyagok legújabb generációja

A koreai gyártó legújabb termékcsaládja ez a 3 típusból álló biológiai szűrőanyag. Az Aquario elmondása szerint 5 év kitartó kutatómunka eredménye, hogy a világon elsőként sikerült olyan biológiai szűrőanyagot létrehozniuk, melynek minden litere 3200 nm hasznos felületet eredményez. Ezt úgy sikerült elérni, hogy nagyobb átmérőjű pórusok járják át az anyag belő részeit is, ezáltal képes a víz keresztül áramlani rajta. A lassú áramlás, pedig a kisebb pórusokban tanyázó hasznos lebontó baktériumoknak kedvez, hiszen így kényelmesen elvégezhetik áldásos munkájukat. 

A gyártó látványos videóval igyekszik érzékeltetni, hogy mennyire sok pórus elérhető a médián belül, ellentétben más neves gyártók szintén jó minőségű termékével. 

Mire lehet következtetni a videón látottakból? Például arra, hogy az anyag azonnal lesüllyed, ami pedig arra enged következtetni, hogy valóban a nagyobb pórusokon keresztül azonnal átjárja a víz. A percekig tartó "bubizás" pedig azt mutatja, hogy az apróbb pórusokból is képes kiáramlani a levegő és a helyét víz veszi át. Ez már így önmagában is dicséretes, az Aquario hátradőlehetett volna és mondhatta volna, hogy íme egy első osztályú szűrőanyag vegyétek-vigyétek. 

Azonban ez a cég komoly innovációiról híres és itt sem álltak meg ennyinél. További fejlesztések eredményeképp három különböző szűrőanyaggal rukkoltak elő, melyek mind másképp befolyásolják a vízparamétereket. 

Aquario Neo Media Soft 

Számunkra mindhárom közül ez talán a legizgalmasabb, ugyanis a szűrőanyag képes enyhén savas irányba tolni az akvárium vizének paramétereit. Az alábbi tesztvideón ennek eredménye látható. 

 

Az enyhén savas víz igen kedvező a növényes akváriumokban! Kedvelik az édesvízi garnélák, a Dél-Amerikai és a Délkelet-Ázsiai halak egyaránt. A magyarországi kemény csapvízek esetén ez egy hatékony megoldás lehet az enyhén lúgos vízek pH-jának csökkentésére. Ráadásul a piacon ezidáig csak az ADA Bio Rio tudott hasonló csodát művelni a szűrőmédiák között. Azonban ez nagyobb felület és struktúráltabb anyag, nem kell tartanunk tehát attól, hogy a szűrőanyag betömörödik. 

Aquario Neo Media Pure

A nevéből már sejthető, hogy teljesen semlegesen viselkedik, ami akkor lehet fontos, ha a víz pH-ját nem szeretnénk befolyásolni. Például ha lágy vizet használunk CO2 rendszerrel, akkor ez a szűrőanyag jobb választás, mint a Neo Media Soft. Itt még szemcseméretben is válogathatunk. Az "M"-es méret általában mindenre elég, de nagyobb terhelésű szűrőrendszereknél megfontolandó az "L"-es méret alkalmazása.  

Aquario Neo Media Hard

A szűrőanyag kifelyezetten lúgos környezetbe való, ha a célunk az, hogy ezt a környezetet meg is tartsuk. Ilyenek a Tanganyika-tavi, Malawi-tavi, Viktória-tavi sügérfélék által lakott medencék és a tengeri akváriumok. Mivel a legtöbb biológiai szűrőanyag szintén enyhén lúgos, ezért itt hatalmas felületével (3200 nm/liter ) emelkedik ki leginkább konkurensei közül. Fontos megjegyezni még azt, hogy a termék 100%-ban természetes anyag és a gyártáshoz csakis hőenergiát használnak.   

Nézzük, hogy miként is végzi biológiai szűrőmunkáját a Neo Media? Az alábbi kísérletet a gyártó végezte el.

Bejáratott (4 hét) Neo Media szűrőközeghez ammóniát adagoltak(5ppm) és 2 óránként monitorozták az ammónia szintet. Az eredmény, hogy néhány óra alatt, a szűrőanyagban dolgozó baktériumok teljesen feldolgozták az ammóniát, sőt, az ebből keletkező nitritet is. Látványos eredmény, bár örültem volna, ha mellette van néhány konkurens szűrőanyag is. ;)

Összegezve az eddigieket, az Aquario nevéhez méltó szűrőanyagot alkotott, mellyel alapos fejtörést fog okozni a konkurenseinek a jövőben. Hogy stílszerűen zárjam a soraimat, az Aquario, a Neo Media szűrőanyagcsaláddal alaposan felkavarta az állóvizet... :)

 

Előző Könnyen tartható akváriumi növények kezdőknek Következő Könnyen tartható akváriumi növények gondozása
Ugrás fel