CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Akvárium CO2

Gyönyörű növények CO2 adagolással!

0%
Gyönyörű növények CO2 adagolással!

Az egyik legnagyobb, leglátványosabb különbséget a hagyományos növényes akváriumokhoz képest kétségtelenül a CO2 adagolása jelenti. A gáz bejuttatásával a növények sokkal gyorsabban fejlődnek, a növények több levelet hoznak és a legtöbb esetben a növények színei is előnyükre változnak. Ilyen akváriumokkal találkozhattok nálunk a bemutatóteremben is, mivel minden akváriumunk CO2 adagolással üzemel.

A CO2 adagolással kibővül a felhasználható növények köre. És szinte minden növényből válogathatunk a kínálatból egy új akvárium építésénél.

Szuperül hangzik?

Green Aqua bemutatóterem

CO2 RENDSZEREK - Hatékonyság alapján

Ha még nem láttál ilyen rendszert, az elindulás egy picit nehézkesebb. Kitalálni, mi kell hozzá, hogyan kell összeszerelni és hogyan kell biztonságosan használni.

Mielőtt a lehetséges opciókról beszélnénk, érdemes megemlíteni, hogy a CO2 rendszerek költségesebbek. Emiatt több köztes megoldás is született az elmúlt években. Ilyen az élesztős CO2 rendszer, amit leginkább kis akváriumhoz használunk és az alacsonyabb költség miatt komolyabb invesztálás nélkül bármikor ki lehet próbálni. A következő lépcső a citromsavas rendszer, ami hatékonyabb CO2 beoldást tesz lehetővé, de az élesztőshöz képest kb. 2-3x költségen. Ezeknek a módszereknek a legnagyobb hiányossága a stabilitás és megbízhatóság, amit viszont egy hagyományos nagynyomású palackos CO2 rendszer megold.

 

MILYEN ELEMEKBŐL áll egy teljes CO2 rendszer?

CO2 rendszer növényes akváriumokhoz

Palack, nyomáscsökkentő mágnesszeleppel, CO2 csövek, buborékszámláló és a beoldástól függően CO2 diffúzor, inline reaktor, külső reaktor.

A rendszer első fele viszonylag állandó összetevő, de a beoldás hatékonysága erősen változhat attól függően, milyen módszert alkalmazunk.

 

CO2 DIFFÚZOR - Melyik a legjobb számomra?

Anyagát tekintve üveg és akril diffúzorokkal találkozhatunk. Az akril porlasztók jobban bírják a fizikai igénybevételt. Nem törékenyek, mint az üveg társaik. Az üveg esztétikusabb, itt néhány prémium modell kifejezetten dekoratív eleme lehet az akváriumnak.

Aquario NEO CO2 diffúzor

CO2 diffúzor kis akváriumokhoz (10-30 literes). CO2 diffúzor 60-100 literes akváriumokhoz. CO2 diffúzor 100-250 literes akváriumokhoz.

300-400 literhez általában már más megoldást alkalmazunk, bár kétségtelen, hogy erre a célra is léteznek nagyobb üveg porlasztók


CO2 REAKTOROK - A leghatékonyabb CO2 adagoláshoz

Növényes akvárium CO2 reaktorral

Míg a CO2 diffúzorok az akváriumban helyezkednek el, a CO2 reaktorok az akvárium szekrényben. A szűrő teljesítményét használják a hatékonyabb beoldásra. Karbantartásuk lényegesen egyszerűbb és a legstabilabb beoldást biztosítják hosszabb távon.

 

TISZTÍTÁSHOZ - Kizárólag áztatófolyadék

A porlasztók sérülékenyek a fizikai behatásokra. Ezért kefés tisztítás vagy erős dörzsölés helyett inkább áztatófolyadékokat használjunk. CO2 diffúzorok, reaktorok és üveg termékek tisztításához a következő termékeket javasoljuk.

 

CO2 AUTOMATIZÁLÁS? - Nagy akváriumokhoz erősen javallott

pH controller növényes akváriumhoz

Abban az esetben, ha gyakran tartózkodunk távol otthonunktól vagy nem szeretnénk a CO2 szint figyelésével és finomhangolásával foglalkozni, a feladatot automatizálhatjuk is pH vezérlő segítségével vagy akvárium verézlővel. Nagyobb akváriumoknál erősen javallott a használatuk, mert segít kiküszöbölni az esetleges negatív tényezőket, ami hatással lehet a CO2 adagolásra, és stabilabb, kiszámíthatóbb működést garantál.

 

TOVÁBBI KÉRDÉSED VAN? - Segítünk a számodra legjobb rendszer összeállításában

Ha bizonytalan vagy a CO2 rendszer vásárlásával kapcsolatosan, kérjük keresd ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk. Bár kissé bonyolult megérteni, nagyon hamar ráérzünk majd a használatára és az akváriumi növények hálásak lesznek az extra kényeztetésért.

Green Aqua Paludárium - Akvárium

Előző Akvárium készítés egyedi elképzelés alapján II. rész Következő Növények és dekorációk rögzítése az akváriumban
Ugrás fel