CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Akvárium indítás

Akvárium készítés egyedi elképzelés alapján II. rész

0%
Akvárium készítés egyedi elképzelés alapján II. rész

A tervezés és az árajánlat folyamata
(Ha még nem olvastad a sorozat első részét, ide kattintva elolvashatod azt) 

Minél pontosabban sikerül felmérni az igényeket, annál pontosabb árajánlatot tudunk majd készíteni. Itt akár meg is fordulhat a történet, hiszen sokszor van egy rászánt keret, aminél már nem szeretne a megrendelő többet költeni. Ha tudjuk azt, hogy mi ez a keret és ehhez milyen igények párosulnak, akkor ebből egészen biztos, hogy a maximumot fogjuk kihozni.
Számunkra sosem az a cél, hogy minél többet keressünk egy egyedi akvárium építésén, hanem hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle és lássuk a megrendelő szemében azt a bizonyos "csillogást". Ez azért van, mert a hobbink a szakmánk. Minden egyedi projekt egy olyan kihívás, amit az azelőtt épített többszáz akvárium tapasztalatával a hátunk mögött, a legjobbra szeretnénk megcsinálni. Egy olyan belső elvárás hajt minket, amit magunknak állítunk, és minden alkalommal magasabbra teszünk. Szerencsére ebből a megrendelő csak profitál, hisz ezt a rutint és a megfelelő hozzáállást kapja tőlünk. De mielőtt átmennénk "marketingblablába", térjünk vissza a földre és folytassuk az árajánlat készítésének menetét :) 

Az igények felmérésével és a lehetőségek átbeszélésével leggyorsabban úgy tudunk haladni, ha a megrendelő ellátogat hozzánk a XI. kerületi bemutatótermünkbe. Itt személyesen is megtekintheti mintaakváriumainkat. Érdemes az egyeztetésre minimum egy órát szánni. Ezután 1-2 napon belül elküldjük az árajánlatot. Ez lehet pontosan annyi, amennyit gondolt (netán meg is beszéltük a költségkeretet), de ha nem beszéltük meg, lehet akár több is, mint az elképzelés. Nem szabad ettől sem megijedni, ilyenkor is beszéljük át a lehetőségeket. 
Az árajánlat elfogadása után előleget kérünk be és elindul az egyedi akvárium illetve bútor legyártása. A bútor gyártása sajnos egy lassabb folyamat, itt 6-8 hét a gyártási idő. (Sokszor előfordul, hogy a megrendelő saját asztalossal szeretne dolgozni, ennek semmi akadálya, de jó ha ő is be van vonva a részletek egyeztetésébe) Az akváriumüveg elkészítése 2 hét alatt meg van. A helyszíni telepítés a bútor beérkezése után szinte azonnal megoldható, mivel az egyéb alkatrészek állandóan rendelkezésre állnak raktárkészletünkből. A szállítás előtt mindenképpen egyeztessünk a különböző lehetséges akadályokról (lépcső, szűk folyosó, lift, egyéb akadályok) hogy megfelelő mennyiségű embert és eszközt biztosítsunk a mozgatáshoz. 

A telepítés és a kezdeti időszak

A helyszíni telepítést általában két-három emberrel végezzük, hogy lehetőség szerint egy napon belül elkészüljünk mindennel. Fonntos, hogy ez minél kisebb kosszal és bosszúsággal járjon, erre kényesen ügyelünk. Miközben az akváriumot berendezzük és beüzemeljük, igyekszünk minden fontos információt is elmondani a működtetésével fenntartásával kapcsolatban. Ez amolyan "hogyan legyen gondtalan akváriumunk?" gyorstalpaló lesz. Természetesen igény esetén a későbbi karbantartást is el tudjuk majd végezni. 

 

 

Előző Könnyen tartható akváriumi növények gondozása Következő Gyönyörű növények CO2 adagolással!
Ugrás fel