INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Termékajánló

Minek örülne egy akvarista, vagy egy akvakertész? Ajándék ötletek

0%
Minek örülne egy akvarista, vagy egy akvakertész? Ajándék ötletek

A szeretet a legnagyobb ajándék! Azonban a szeretetünket sokszor egy jól megválasztott ajándékkal is ki tudjuk fejezni. Ez a cikk segítséget nyújt abban, hogy megfelelő ajándékot találjon kedvesének, aki ezt a csodálatos hobbit űzi, netán űzni fogja. Különböző csokrokba gyűjtöttük a lehetőségeket, hogy még könnyebb legyen a választás.

Green Aqua Póló

Hasznos holmik

Törölköző – Hasznos kellék minden akvarista számára. Fontos, hogy legyen egy kifejezetten akváriumi használatra kinevezett törölköző. Erre véletlenül sem kerül olyan szennyeződés, ami veszélyes szennyezést vihet a vízbe. Ha már kell egy ilyen törölköző, akkor az legyen praktikus! Legyen rajta csiptető, amivel a ruhánkra fogathatjuk, hogy mindig a kezünk ügyében legyen, de mégse legyen útban. Legyen ideális méretű és persze legyen rajta egy akvarisztikai logó, hogy profi felszerelés váljon belőle. :)

CO2 -buborékszámláló folyadék - Folyamatos probléma a széndioxid rendszerek buborékszámlálóiból elpárolgó víz utántöltése. Erre kínál megoldást a magas viszkozitású folyadék. Nem párolog, nem "fogy el" a buborékszámlálóból. Színtelen, szagtalan, higroszkopikus anyag. A folyadékot nem kell hígítani. Magas E422 tartalma elősegíti, hogy a visszafolyásgátló meghibásodása esetén sem okoz problémát, ha a mágnesszelepbe jut. Még karácsony előtt elérhető lesz belőle a színes változat! Akár az átlátszó, akár a színes kiváló meglepetés lehet, amennyiben van, vagy a közeljövőben lesz az akváriumhoz CO2 rendszer.

EHEIM Multibox – Praktikus tároló, amely a karbantartási munkák során az akvárium peremére helyezhető. Rengeteg célra használható. Például a levágott növényi szárak tárolására, karbantartó szerszámok elhelyezésére. De víz és egyéb folyadék tárolására és az akváriumhoz közel helyezésére is alkalmas. Sokan az újonnan érkező halak beszoktatásánál használják. Kiváló ajándékötlet. Legyen kezdő, vagy gyakorlott akvarista, bárkinek örömet okozhatsz vele.

Wi-Fi Smart Socket, időzítő – Az akváriumi szűrőt leszámítva alig van olyan technikai eszköz az édesvízi akváriumban, amely heti 24 órában üzemelne. A legtöbb eszköz csak egy bizonyos ideig van bekapcsolva (pl. lámpa, co2, skimmer). Ezekhez időzítőt használunk. A régebbi időzítőkhöz képest a modern időkapcsolók Wi-Fi-n vezérelhetők, így akár távolról is fel, vagy lekapcsolhatjuk az akvárium világítását. Ajánlott azoknak, akik szeretik a háztartásukat modernizálni, "okosítani".

Ajándék ötletek

Amikor valami stílusosabbat keresel

Olló és csipesz – Az akváriumi használatra szánt eszközök megfelelően stílusos ajándékok, akár kezdőknek, akár veteránoknak. Mindig szükség van rájuk, legyen az heti karbantartás, vagy egy új akvárium indítása. Az áruk tükrözi a minőségüket is. Az ADA csúcskategóriás termékei a non plus ultra az Aquascaping színterén. Őszintén szólva, az ADA ollók és csipeszek messze a legjobbak, ezért ha különleges ajándékot szeretnél adni egy akvakertésznek, akkor válassz neki egy ADA ollót vagy csipeszt. Természetesen vannak olcsóbb, de jó minőségű alternatívák, mint a Chihiros, vagy DOOA termékek, melyek verhetetlen ár/érték arányt képviselnek.

Szűrő ki- és befolyók – Az akváriumban sokszor jól látható ki és befolyócsövek szállítják a vizet a külsőszűrőbe. Az akvakertészek előszeretettel használnak gyönyörűen kialakított, rozsdamentes acélból, üvegből vagy akrilból készült befolyókat és kifolyókat. Nem véletlen, hogy ezekből széles választék található, és a következőket kell tudnod a megfelelő választáshoz:

  • Milyen magas az akvárium üvege?

Fontos tudni, hogy milyen magas az akvárium, nehogy túl hosszú szívóágat válasszunk.

  • Mekkora átmérőjű a külsőszűrő csövezése?

Tudd meg, hogy milyen csövezéssel van ellátva a szűrő (pl. 12/16 vagy 16/22). A 12/16-oshoz 13-as ki-befolyó való, a 16/22-eshez 17-es méret. Ez a két legelterjedtebb átmérő. Az átmérő-specifikációk a szűrőbemenetek és -kimenetek a legtöbb szűrő termékleírásában megtalálhatók.

  • Nyitott tetejű az akváriuma az ajándékozottnak?

Ha igen, akkor bátran válogass a szűrő ki és befolyók közt. Amennyiben zárt tetejű az akvárium, akkor kevésbé lesz látványos a ki- befolyók cseréje.

Wabi Kusa ajándék

Wabi-Kusa – Íme egy rövid leírás azoknak, akik még soha nem hallottak a Wabi-Kusáról. Japánból származik, és a Wabi-Sabi koncepción alapul. A Wabi-Kusa vízinövények dekoratív elrendezése, egy megfelelő tálban, általában üvegből. Lényegében a szépség felismerése az egyszerűben és a tökéletlenben, valamint a természettel való kreatív elköteleződésről szól. A legtöbb akváriumi növény tartható víz felett (emers), ehhez azonban magas páratartalomra van szükségük.

DOOA Wabi Kusa

Emiatt a stílusos Wabi-Kusa szettek kiváló feltételeket biztosítanak a párakedvelő növények tartásához és nem utolsó sorban lenyűgöző megjelenést biztosítanak. Szuper és divatos ajándék! A Wabi-Kusa nem csak akvaristáknak, akvakertészeknek ajánlott. Kiváló móka bárkinek, aki szereti a növényeket. Budapesti boltunkban előre elkészített Wabi-kusakat is vásárolhatsz.

Ajándékok kezdőknek

Nano Akváriumok – A nano akvárium kétségtelenül nagyszerű ajándék. Nem akarjuk megfékezni a lelkesedést, de kötelességünknek tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy egy ilyen ajándékot át kell gondolni. Az akvárium gyönyörű hobbi és élénken hozza a természetet otthonunkba. Ez azonban élőlényekért való felelősséggel is jár. Ha akváriumot szeretnél ajándékozni, kérjük, válaszolj a következő kérdésekre:

  • A személy egyértelműen kifejezte azt a vágyát, hogy akváriumot szeretne?
  • Elképzelhető, hogy az illető legalább hetente egyszer (kb. 0,5-1,0 órán keresztül) képes vagy hajlandó gondoskodni az akváriumról, akár huzamosabb ideig is?

Folyamatos költségek is felmerülnek a későbbiekben például áram, víz, haleledel. Ezek viszonylag alacsonyak (nagyon) egy nano akvárium esetében, de mégis felmerülő költségként kell tekintenünk rá. Egy nano akvárium esetén ez havi 1-3 ezer Ft. Amennyiben minden kérdésre igen a válasz, akkor hajrá csapj bele egy nano akvárium beszerzésébe.

Dennerle Nano akvárium

Víztesztek – A megfelelő vízparaméterek nagyon fontosak az akvárium zavartalan működéséhez.

Minden kezdő hatalmas tanulási folyamaton megy keresztül, különösen az első hetekben és hónapokban. A folyamat során a víztesztek segíthetnek megérteni az akváriumot és annak összetett biológiai ökoszisztémáját. Javasoljuk a cseppteszteket, mivel ezek adják a legpontosabb eredményt, de választhatsz okostelefonnal használható gyorstesztet is. Az elején tesztelendő legfontosabb vízparaméterek a KH, pH, NH3/NH4 és NO2. A hobbiban újoncoknak kifejezetten ajánlott ajándék.

Régi motoros akvaristáknak, akvakertészeknek

Wabi-Kusa üveg – Kifejezetten azok számára ajánlható, akik már sok „kacatot” felhalmoztak az évek során. Számukra elég csak a szépen megmunkált üveg, mert nagy valószínűséggel a többit már megoldják. Ha nincs is mindene hozzá, ő már tudni fogja mit keressen.

Könyvek, kiadványok – Kiváló ajándék lehet egy veterán akvaristának Lukács és Sinkó dedikált könyve, a Tanganyika- és Malawi-tó sügérvilágáról. Egy lelkes akvakertész számára pedig az ADA kiadványait, vagy a C. Kasselmann szerző oldaláról rendelhető Aquarium Plants növény bibliát javasoljuk.

Még mindig bizonytalan vagy, vagy kezdesz kifutni az időből?

Ajándékkártya – lehet a végső jolly joker, sőt talán a legbiztosabb ajándék, hisz az ajándékozott számára ez egy ingyenes költségkeret, melyet egy éven belül bármikor, bármire elkölthet. Az ajándékkártyát GLS futárszolgálattal szállítjuk ki a megrendelés után, de szermélyesen boltunkban is megvásárolhatod a kártyákat. Természetesen a vásárlást követően lehetőség van rá, hogy emailben csak kódot küldjünk az ajándékkártyához, ha nem szeretnéd megvárni a kártya kiszállítását. Az ajándékkártyák a vásárlástól számított 1 évig használhatóak!

Green Aqua ajándékkártya

Ajándékok, amiket nem ajánlunk

Vannak dolgok, melyekről az a tapasztalatunk, hogy az akvarista, vagy akvakertész szívesebben döntene saját maga. Ide tartoznak a drágább tételek, mint például a komolyabb világítások és egyéb drága műszaki berendezések. De érdemes az akváriumi dekorációkat (kövek, fák) kiválasztását is ráhagyni az akvárium tulajdonosára. Ezekben az esetekben azt javasoljuk, hogy a kiválasztást vagy együtt végezzétek, vagy látogassatok el hozzánk a boltba és kérjétek együtt a segítségünket.

További segítségre van szükséged az ajándék kiválasztásában?

Ügyfélszolgálatunk örömmel segít a megfelelő ajándék kiválasztásában. Szívesen segítünk az akváriumi hobbival kapcsolatos egyéb kérdésekben is.

Előző Seachem Purigen - Hogyan érjük el, hogy a víz kristálytiszta legyen Következő A legnépszerűbb akváriumi mohák
Ugrás fel