CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Termékajánló Karácsony

Minek örülne egy akvarista, vagy egy akvakertész 2023-ban? Ajándék ötletek

0%
Minek örülne egy akvarista, vagy egy akvakertész 2023-ban? Ajándék ötletek

A hétköznapokban, csakúgy, mint az ünnepek közeledtével, a szeretet a legnagyobb érték, amit akár egy jól megválasztott ajándékkal is kifejezhetünk. Ez a cikk segítséget nyújt abban, hogy megfelelő ajándékot találj annak a személynek, aki ezt a  csodálatos hobbit űzi vagy éppen most szeretné elkezdeni. Különböző kategóriákba gyűjtöttük a lehetőségeket, hogy még könnyebb legyen a választás.

Green Aqua Póló

Hasznos holmik

Törölköző: Minden akvarista számára nélkülözhetetlen kellék. Fontos, hogy legyen egy kifejezetten akváriumi használatra kinevezett törölköző. Erre véletlenül sem kerül olyan szennyeződés, ami veszélyes szennyezést vihet a vízbe. Ha már kell egy ilyen törölköző, akkor az legyen praktikus! Legyen rajta csiptető, amivel a ruhánkra fogathatjuk, hogy mindig a kezünk ügyében legyen, de mégse legyen útban. Legyen ideális méretű és persze legyen rajta egy akvarisztikai logó, hogy profi felszerelés váljon belőle. :)

CO2 -buborékszámláló folyadék: A szén dioxid rendszerek buborékszámlálóiból a víz folyamatosan elpárolog, ami bosszantó és időigényes feladattá teszi a rendszeres utántöltést. Erre kínál megoldást a magas viszkozitású folyadék. Nem párolog, így nem kell aggódni az utántöltés miatt. Színtelen, szagtalan és higroszkopikus, ezért nem okoz problémát, ha a visszafolyásgátló meghibásodása esetén a mágnesszelepbe jut. A folyadék elérhető átlátszó és színes változatban is. Akár az egyik, akár a másik kiváló ajándék lehet akvárium tulajdonosoknak.

Green Aqua bolt - haleleségek

EHEIM Multibox: Az akvárium peremére szerelhető tároló egy praktikus kellék minden akvarista számára. Sokoldalúsága miatt számos célra használható, például a levágott növényi szárak tárolására, elhelyezhetők benne karbantartó szerszámok, tárolhatunk benne vizet és egyéb folyadékokat vagy segítségünkre lehet az újonnan érkező halak beszoktatásánál is. Kiváló ajándékötlet: legyen kezdő vagy gyakorlott akvarista, bárkinek örömet okozhatunk vele.

Wi-Fi Smart Socket, időzítő: Az édesvízi akváriumok technikai eszközeinek nagy része nem üzemel folyamatosan. A lámpa, a CO2 és a skimmer például csak bizonyos ideig van bekapcsolva. Ezekhez időzítőt használunk, amely be- és kikapcsolja az eszközöket a kívánt időpontokban. A régebbi időzítők csak manuálisan programozhatók. A modern, Wi-Fi-n vezérelhető időzítők viszont lehetővé teszik, hogy az akvárium világítását akár távolról is irányítsuk. Ez egy praktikus megoldás azoknak, akik szeretik a háztartásukat modernizálni, “okosítani”.

Ajándék ötletek

Amikor valami stílusosabbat keresel

Olló és csipesz: Az akváriumi eszközök kiváló ajándékok lehetnek minden akvarista számára, kezdőktől a haladókig. Mindig szükség van rájuk, akár a heti karbantartáskor vagy egy új akvárium indításánál. Az ADA csúcskategóriás termékei az Aquascaping világában a non plus ultra. Az ADA ollók és csipeszek messze a legjobbak, ezért ha igazán különleges ajándékot szeretnél adni egy akvakertésznek, akkor válassz neki egyet. Természetesen vannak olcsóbb, de jó minőségű alternatívák is, mint a Chihiros vagy a DOOA termékek. Utóbbiak verhetetlen ár/érték arányt képviselnek.

Dennerle Scaper's Tool Set - fekete akvakertész szett: Az exkluzív megjelenésű Dennerle akvakertész szett kiváló kezdőcsomag azok számára, akik még nem rendelkeznek a hobbyhoz megfelelő szerszámokkal - most fekete színben! Fontos a precíz működés, a megfelelő méret és a jó kidolgozás. A Dennerle Scaper's Tool Set a követelményeknek maradéktalanul megfelel. Kiváló ár/érték arányú termék.

ADA szerszámtartó táska

ADA szerszámtartó táska: A PRO TOOL BAG II az ADA új professzionális szerszámtáskája, amelyben praktikusan az akvárium építéshez és karbantartáshoz használt eszközöket tárolhatjuk. Különböző eszközök könnyen hozzáférhetően történő tárolására tervezték, válltáskaként vagy övtáskaként is hordható. Igazán szép ajándék.

Szűrő ki- és befolyók: Az akváriumban sokszor jól látható ki és befolyócsövek szállítják a vizet a külsőszűrőbe. Az akvakertészek előszeretettel használnak gyönyörűen kialakított, rozsdamentes acélból, üvegből vagy akrilból készült befolyókat és kifolyókat. Nem véletlen, hogy ezekből széles választék található, és a következőket kell tudnod a megfelelő választáshoz:

  • Milyen magas az akvárium üvege?

Fontos tudni, hogy milyen magas az akvárium, nehogy túl hosszú szívóágat válasszunk.

  • Mekkora átmérőjű a külsőszűrő csövezése?

Tudd meg, hogy milyen csövezéssel van ellátva a szűrő (pl. 12/16 vagy 16/22). A 12/16-oshoz 13-as ki-befolyó való, a 16/22-eshez 17-es méret. Ez a két legelterjedtebb átmérő. Az átmérő-specifikációk a szűrőbemenetek és -kimenetek a legtöbb szűrő termékleírásában megtalálhatók.

  • Nyitott tetejű az akváriuma az ajándékozottnak?

Nyitott tetejű akváriumnál a be- és kifolyó jobban látható lesz, ezért bátrabban lehet válogatni a különböző kivitelű termékek közül. Amennyiben zárt tetejű az akvárium, akkor kevésbé lesz látványos a ki- befolyók cseréje.

Wabi Kusa ajándék

Wabi-Kusa: A Wabi-Kusa egy japán vízi növényekből készült dekorációs forma. A Wabi-Sabi esztétikai elve alapján a szépséget az egyszerűségben és a tökéletlenségben keresi. A növényeket egy üvegtálban helyezik el és magas páratartalmat biztosítanak számukra ahhoz, hogy egészségesek maradjanak.

DOOA Wabi Kusa

Wabi-Kusa szettek kiválóan alkalmasak párakedvelő növények tartásához. Stílusos megjelenésük lenyűgöző ajándékká teszi őket. A Wabi-Kusa nem csak akvaristáknak és akvakertészeknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki szereti a növényeket. Budapesti boltunkban előre elkészített Wabi-kusakat is vásárolhatsz.

Dennerle nano akvárium

A legkisebbeknek:

GreenPleco plüssök: Ne feletkezzünk el a legkisebbekről sem! Az igazi akáriumi lakókkal ellentétben a gyerkőcök ezeket a figurákat kézben is tarthatják, bárhová magukkal vihetik, akár még kedvenc alvótárssá is kinevezhetik.

GreenPleco akváriumi plüssök gyermekeknek

Ajándékok kezdőknek

Nano Akváriumok: A nano akvárium egy nagyszerű ajándék lehet, de fontos átgondolni, hogy kinek ajándékozzuk. Az akváriumtartás egy gyönyörű hobbi, de élőlényekért való felelősséggel is jár. Mielőtt akváriumot ajándékoznánk, tegyünk fel magunknak a következő kérdéseket:

  • Az illető kifejezte, hogy szeretne akváriumot?
  • Elképzelhető, hogy az illetőnek lesz ideje és energiája az akvárium gondozására?

Egy kis méretű akvárium tartása mellett folyamatos költségek is felmerülnek, például áram, víz és haleledel. Ezek a költségek viszonylag alacsonyak, de érdemes figyelembe venni őket. Egy nano akvárium esetén havi 1-3 ezer forintról beszélünk.
Ha az előző kérdésekre mind igen a válasz, akkor bátran ajándékozzunk nano akváriumot!

Dennerle Nano akvárium

Víztesztek: Az akvárium vizének megfelelő paraméterei nélkülözhetetlenek a halak és növények egészséges fejlődéséhez. A kezdő akvaristák rengeteget tanulhatnak az első hetekben és hónapokban. A víztesztek segítenek megérteni az akvárium összetett biológiai ökoszisztémáját.Javasoljuk a csepp teszteket, mivel ezek adják a legpontosabb eredményt, de választhatsz okostelefonnal használható gyorstesztet is. Az elején tesztelendő legfontosabb vízparaméterek a KH, pH, NH3/NH4 és NO2. A víztesztek kiváló ajándékok az akvaristák számára, különösen a kezdőknek.

Régi motoros akvaristáknak, akvakertészeknek

Wabi-Kusa üveg: A Wabi-Kusa tökéletes ajándék azoknak az akvaristáknak, akik már rendelkeznek mindenféle felszereléssel. A készlet tartalmaz egy gyönyörűen megmunkált üvegtálat, valamint a hozzá való világítást. Azoknak az akvaristáknak, akik már rendelkeznek a szükséges felszereléssel, elég csak a szépen megmunkált üveget beszerezni. Ha nincs is mindene hozzá, ő már tudni fogja, mit keressen.

Wabi-Kusa táp spray: Az APT győztes Capstone formulája alapján készült spray formájú táp. Használatával a növények erősebbek, szebbek lesznek, fokozottan nő az ellenálló képességük. Igazi kincs egy wabi-tulajdonos számára!

Könyvek, kiadványok: Veterán akvaristák számára ajánlott Lukács és Sinkó dedikált könyve, amely a Tanganyika- és Malawi-tó sügér világát mutatja be. A lelkes akvakertészeknek pedig az ADA kiadványait vagy a C. Kasselmann szerző oldaláról rendelhető Aquarium Plants növény bibliát javasoljuk.

Még mindig bizonytalan vagy, esetleg lassan kifutsz az időből?

Ajándékkártya: Az ajándékkártya a végső jolly joker, hiszen az ajándékozott szabadon elköltheti a rajta lévő összeget egy éven belül bármire, akár személyesen a boltban, akár online. Az ajándékkártyát GLS futárszolgálattal küldjük ki vagy személyesen is megvásárolhatod a boltban. Ha nem szeretnéd megvárni a kiszállítást, akkor e-mailben elküldjük a kódot, amely azonnal felhasználható. Az ajándékkártyák a vásárlástól számított 1 évig érvényesek

Green Aqua ajándékkártya

Ajándékok, amiket nem ajánlunk

Tapasztalataink szerint az akvaristák és akvakertészek szívesebben döntenek saját maguk a drágább tételekről, például a világításról és a műszaki berendezésekről. Az akváriumi dekorációk és az akvárium lakó állatok kiválasztását is érdemes ráhagyni az akvárium tulajdonosára. Ezekben az esetekben azt javasoljuk, hogy együtt válasszatok a lehetőségek közül, vagy látogassatok el budapesti boltunkba, és kérjétek segítségünket a megfelelő termékhez.

További segítségre van szükséged az ajándék kiválasztásában?

Ügyfélszolgálatunk örömmel segít a megfelelő ajándék kiválasztásában. Szívesen segítünk az akváriumi hobbival kapcsolatos egyéb kérdésekben is.

Előző Bébi garnélák gondozása és etetése: részletes útmutató Következő Az akvárium szűrő fajtái. Melyiket válasszam?
Ugrás fel