The wishlist name can't be left blank

Aqua Medic mágnesszelep

Aqua Medic Mágnesszelep

Az Aqua Medic CO2 mágnesszeleppel a CO2 befecskendezést lehet szabályozni - elzárni és elindítani. A szelep 220V-os áramforrásról működik. Egy digitális időkapcsoló segítségével a fények felkapcsolása előtt kb. 1-2 órával automatikusan bekapcsolható a CO2 befecskendezés. A leállítása általában 30 perccel a világítás kikapcsolása előtt történik.

A növényeknek a fotoszintézis időszakán kívül nincs szükségük szén-dioxidra, sőt, bizonyos mértékben még termelik is azt. A halak számára viszont a magasabb (30-35ppm fölötti) CO2 szintek kifejezetten károsak.

Nincs raktáron
SKU
70A305
26 990 Ft

Aqua Medic CO2 Mágnesszelep

Megfelelő CO2 beoldás és áramlás mellett a mágnesszelep használatával biztosítani lehet azt, hogy a fotoszintézis időszaka alatt megfelelő (30ppm) CO2 szintet tartsunk fent az akváriumban és a szintek ne emelkedjenek a halak számára toxikus magasságokba éjszaka.

Ha nem használunk mágnesszelepet, akkor az éjszakai CO2 szint megemelkedése miatt gyakorlatilag lehetetlen a nappali 30ppm szinteket fenntartani.

A mágnesszelep használatának másik nagy előnye az, hogy a CO2 palack élettartamát akár több mint duplájára emelheti mivel spórolhatunk éjszaka a gázzal.

TECHNIKAI ADATOK:    

 • Anyag: réz, nikkel bevonattal, erős műanyag doboz.
 • Belső csőátmérő: 2mm
 • Működési nyomás: 0-4 bar.
 • Csatlakoztatható 4/6 mm-es műanyag csőhöz.
 • Tápellátás: 240V, 50Hz 
 • Teljesítmény: 2.5W

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

A gáz áramlási irányát a szelepen keresztül nyilak jelzik, beszereléskor erre figyelni kell!

 1. Tekerd le a (4) bemenő csatlakozóról a rögzítő csavart. A bemeneti oldalt (áramlási irányt) nyíl jelzi.
 2. A rögzítő csavart húzd rá a 4/6 mm-es CO2 csőre.
 3. Csatlakoztasd a 4/6 mm-es CO2 cső végét a csatlakozóhoz.
 4. Csavard vissza a rögzítő csavart és szorítsd meg kézzel.
 5. A cső másik végét csatlakoztasd a nyomáscsökkentő szelephez.
 6. az (5) kimeneti csatlakozóval végezd el a fenti lépéseket újra és csatlakoztasd a buborékszámlálón keresztül a diffúzorhoz/reaktorhoz.
 7. Csatlakoztasd a készüléket az áramellátáshoz (javasoljuk egy digitális időkapcsoló használatát). A mágnesszelep akkor nyit (engedi át a CO2 gázt) amikor áram alatt van.

FIGYELMEZTETÉSEK: 

Mindig használj visszacsapó szelepet az akvárium és a mágnesszelep között a csövön! Ezzel elkerülhető, hogy az akváriumvíz bekerüljön a mágnesszelepbe és kárt okozzon.

A gyártó internetes oldala.

További információ
Name Aqua Medic mágnesszelep
SKU 70A305
Gyártó Aqua Medic