INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

GreenWorks dekoráció - Seiryu kő

1 900 Ft
1 900 Ft / 1 kg
Készleten
Cikkszám
53-S040

Mennyi követ rendeljek az akváriumhoz?

Sziklás berendezéshez megfelelő kiindulási alap lehet a következő mennyiség. Természetesen egy monumentális sziklás felépítményhez ez nem elégséges, ilyen esetben akár két-háromszor ennyi dekorációra is szükség lehet. Tapasztalatunk alapján azonban egy általános berendezéshez a következő mennyiséggel is látványos eredményt lehet elérni.

 

10kg feletti vásárlás esetén 10% kedvezményt adtunk a dekorácó árából!

A Seiryu kövek az ADA által épített növényes akváriumokkal lettek igazán népszerűek. A mai napig a legtöbb versenyakváriumban ezeket a köveket használják. Kezdő akvaristák kedvenc berendezési kelléke. Rendkívüli népszerűsége annak köszönhető, hogy a barázdált felülete a növényes akváriumban egy sziklás hegy hangulatát idézi. Formája és textúrája miatt remekül építhetünk vele részleteket is elképzelt berendezésünkhöz. Töréssel könnyen alakítható, de alapvetően a legtöbb szikla tenyérnyi méretű néhány kg-os darabot tesz ki.

 

Milyen berendezésekhez használhatóak?

A Seiryu sziklák leginkább a japán minimalista megjelenésű akváriumokkal váltak ismerté az akvaristák körében. Ilyen esetben néhány meghatározóbb méretű darabbal látványos eredményt lehet elérni.

Bonyolultabb hegyvonulathoz érdemes nagyobb mennyiségű sziklával dolgozni, kis és nagy méretű kövek használatával a természetesebb hatás érdekében.

Remekül használható azonban kiegészítő dekorációként is, például növények között, vagy fás dekoráció alapjának, ilyen esetben leginkább kis méretű kövekkel érdemes dolgozni.

 

Seiryu kő

 

Hogyan használjuk a Seiryu köveket?

Nagyobb építményhez érdemes ragasztót használni, de sokan a sziklák természetes formáját és a gravitáció erejét használják az illesztésekhez.

A sziklák egy nagyobb kalapáccsal könnyen törhetőek. Érdemes eltérő méretű sziklákat használni a térérzet növeléséhez.

A Seiryu sziklákkal nem csak hegyeket építhetünk, tökéletesen használhatók egy fás dekoráció talapzatához, fás berendezés alapozásához is. Természetes színe és erezete valódi természetességet kölcsönöz akváriumunknak.

 

Seiryu kő

 

Hogyan változtatják meg kövek a vízparamétereket?

A Seiryu kövek az akvárium vizének PH-ját és keménységét (KH) kismértékben megnövelhetik. Ez a növekedés azonban legtöbbször nem kezelhetetlen mértékű. Talán az egyetlen kivétel, ha nagy mennyiségű sziklát használunk berendezésünkhöz. Ebben az esetben érdemes megoldani a CO2 ingadozást például pH controller segítségével.

 

Hogyan tisztítsuk a köveket?

Használat előtt érdemes vízzel lemosni. Akváriumban a kövek algásodása esetén használhatunk tisztító kefét, elektromos fogkefét vagy valamilyen dözs szivacsot / kefét is.

Tipp: A kövek porosak lehetnek és néha mész-lerakodás is található rajtuk. Bár nem szükséges, időnként hasznos lehet a háztartási sósavban történő rövid (pár másodperces) fürdetésük.

FIGYELMEZTETÉS: A háztartási sósav rendkívül veszélyes, maró hatású anyag. A gőze is! Használata ezért rendkívüli odafigyelést és különleges védőintézkedéseket követel.

Mennyi követ rendeljek az akváriumhoz?

Sziklás berendezéshez megfelelő kiindulási alap lehet a következő mennyiség. Természetesen egy monumentális sziklás felépítményhez ez nem elégséges, ilyen esetben akár két-háromszor ennyi dekorációra is szükség lehet. Tapasztalatunk alapján azonban egy általános berendezéshez a következő mennyiséggel is látványos eredményt lehet elérni.

30l akvárium - 5kg
60l akvárium - 10kg
120l akvárium - 20kg
240l akvárium - 40kg

További információ
NévGreenWorks dekoráció - Seiryu kő
Cikkszám53-S040
EAN5994460984091
GyártóGreenWorks
Keményíti a vizetIgen

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Ugrás fel