CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

main product photo

ADA La Plata Sand dekorhomok - 2 kg

5 290 Ft
2 645 Ft / 1 kg
Készleten
Cikkszám
106-505

MELYIK DEKORHOMOKOT VÁLASSZAM?

A természetes forrásból származó ADA dekorhomokok több fajtáját forgalmazzuk.

Példák:

A szürkés tónusú ám természetes színű Nílusi homok a hűvösebb színeket kedvelők ideális választása.

  • A sötét hatású Congo dekorhomok sötét, matt hatásával kiemeli a halak színét.
  • A világos, élénk hatású Mekong dekorhomok a természetes folyók medrét idézi.

MENNYI DEKORHOMOKOT VÁSÁROLJAK?

A dekorhomokból szükséges mennyiséget az általános aljzatokkal ellentétben nehéz kiszámolni, mert függ a beteríteni kívánt felület méretétől. Az általános számítási mód a következő: Szorozzuk össze az akvárium alapterületét (vagy a beteríteni kívánt felület alapterületét) a kívánt dekorhomok-magassággal (ez széles határok közöt mozoghat: lehet 1-6 cm vagy fölötte) és osszuk el 1000-el. Az eredmény megadja literben a kívánt mennyiséget. Mivel a dekorhomok csomagolása kg-ban van megadva, a fenti értéket még át kell számolnunk. Az átszámításkor elvileg figyelembe kellene vennünk a homok szemcseméretét. Nagy általánosságban azonban elmondható, hogy 1 literben kb. 1.8-2 kg homok található. A képlet tehát:

Vásárolandó mennyiség kg-ban = (Szélesség * Mélység * Kívánt magasság/1000)*2

Példa: ha egy 60x35-ös alapterületű akvárium előterét (mondjuk az alapterület felét) kívánjuk 2cm magasságban homokkal borítani ba akkor minumum 60*(35/2)*2/1000=2,1 liter dekorhomokot fogunk felhasználni. Ez átszámítva 2,1*2=4,2kg homokot jelent, tehát (remélhetőleg) 2 db. 2 kg-os (a Nílusi homok esetén 2 db. 2,6 kg-os) zacskó elegendő lesz.

Vannak helyzetek, amikor a dekorációs homokot olyan területekre szórják (az általános növénytalaj tetejére vékony rétegben), ahol növények is vannak. A homok vékony sávban történő használata megkönnyítheti egyes növények (pl. az apró Hemianthus Callitrichoides) talajba ágyazását is. Az ADA dekorhomokokat nem kell mosni, a zacskóból közvetelenül az akváriumba önthetők. Az ADA dekorhomokok szemcséi nem változtatják meg a víz kémiai jellemzőit.

FIGYELEM:

  • A dekorhomok és általános aljzat összekeveredését többféle technika alkalmazásával is elkerülhetjük: az aljzatok közé hajlékony műanyag elválasztócsíkokat, köveket-kősorokat tehetünk.
  • Az akvárium első feltöltésekor igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja össze a különböző típusú aljzatokat. Az óvatlan feltöltéskor ugyanis az általános aljzat szemcséi összekeveredhetnek a homokkal.
További információ
NévADA La Plata Sand dekorhomok - 2 kg
Cikkszám106-505
EAN4537934065059
Súly (kg)2.200000
GyártóADA
Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Eheim Skim 350 - felszíntisztító (skimmer) Előző Eheim Skim 350 - felszíntisztító (skimmer)
Ugrás fel