-19%

ADA Grand Solar I lámpa - 150W fémhalogén + 2x36W fénycső

Ez a gyönyörű függesztett ADA lámpa az akvárium-megvilágítás csúcsa. 1 db. NAMH 150 W-os 8000 K színhőmérsékletű (hűvös) zöld fényben gazdag fémhalogén izzót és 2 db. szintén 8000 K színhőmérsékletű <strong>kompakt fénycsövet</strong> tartalmaz.

A fémhalogén és fénycsövek külön áramkörön vannak, tehát külön is felkapcsolhatóak. Ez akkor lehet hasznos, ha a természetes körülményeket imitálva több fokozatban akarjuk felkapcsolni a fényeket.

• Lámpatest szélesség 540 mm, mélység 440 mm, magasság 100mm.
• Színhőmérséklet: 8000 K - hűvös. Zöld spektrumú fényben gazdag.

 

Raktáron
SKU
998-0551
Most csak 160000Ft Lista ár 198000Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Az akváriumi növények fényigényétől függően a fémhalogén izzókat nem ajánlott napi 6-8 óránál hosszabb időtartamra bekapcsolni.

Az izzókat általában 4-5000 óra használat után érdemes kicserélni, a fénycsövekhez hasonlóan ezek is veszítenek a fényerejükből. (Az izzók valós élettartama ennél magasabb érték is lehet.)

Adatok
• Lámpatest szélesség 540 mm, mélység 440 mm, magasság 100mm.
• Lámpatest súlya: 7 kg.
• Tápkábel hossza: 5 m.
• Függesztő-kábel hossz: 1.5 m.
• A két függesztő-kábel közötti távolság: 340 mm.
• Elektronikus előtét szélesség 340 mm, mélység 125 mm, magasság 91mm.
• Elektronikus előtét súly: 2.3 kg.
• Fémhalogén izzó színhőmérséklet: 8000 K - hűvös. A színspektruma az ADA lámpákra jellemző magas zöld tartalmú - növényes akvarisztikai felhasználásra ideális.

A fémhalogének a fénycsövekkel ellentétben nem szórt fényt, hanem "pontfényforrás" jellegű világítást produkálnak. A pontszerű fényforrások sokkal természetesebb hatásúak az akváriumban, a vízfelület fodrozódásának árnyéka pl. rávetülhet a növényekre, kövekre, aljzatra.

A fémhalogén izzó és kompakt fénycsövek együttes használatával ideális megvilágítási körülményeket teremthetünk.

---

Az akvárium-megvilágítás erősségének pontos megválasztása az algásodás szempontjából létfontosságú.

Az erős megvilágítással rendelkező ám alul-tápozott vagy túl kevés CO2 beoldással rendelkező akvárium az algásodás pontos receptje. A megvilágítás növelésével párhuzamosan a tápozás (CO2 és növénytápok) mértékén is emelni kell. Az algásodás az ammónia és fény hatására jön létre, minél erősebb egy akvárium megvilágítása, annál kevesebb (kereskedelmi teszttel már régen kimutathatatlan) ammónia kell az algásodás beindulásához.

FÉNYERŐ-TÁBLÁZAT:

Az akvárium megvilágításának erősségét áltlában Watt per Gallon (WPG) értékben mérjük, hogy a nemzetközi akvarisztikában használt értékekkel könnyen összehasonlíthassuk a saját megvilágításunkat.

1 liter = 0,264 Gallon

A növényes akvárium megvilágítása a következő tartományok között mozoghat:

1-2 WPG: gyenge megvilágítás
2-4 WPG: közepes megvilágítás
4 fölött: erős megvilágítás.

További információ
Name ADA Grand Solar I lámpa - 150W fémhalogén + 2x36W fénycső
SKU 998-0551
Gyártó ADA
Akvárium típusa Közepes-sok fényhez - high tech
 

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.