The wishlist name can't be left blank
-34%

ADA Grand Solar I lámpa - 150W fémhalogén + 2x36W fénycső

Ez a gyönyörű függesztett ADA lámpa az akvárium-megvilágítás csúcsa. 1 db. NAMH 150 W-os 8000 K színhőmérsékletű (hűvös) zöld fényben gazdag fémhalogén izzót és 2 db. szintén 8000 K színhőmérsékletű <strong>kompakt fénycsövet</strong> tartalmaz.

A fémhalogén és fénycsövek külön áramkörön vannak, tehát külön is felkapcsolhatóak. Ez akkor lehet hasznos, ha a természetes körülményeket imitálva több fokozatban akarjuk felkapcsolni a fényeket.

• Lámpatest szélesség 540 mm, mélység 440 mm, magasság 100mm.
• Színhőmérséklet: 8000 K - hűvös. Zöld spektrumú fényben gazdag.

 

Nincs raktáron
SKU
998-0551
Most csak 129990Ft Lista ár 198000Ft

Az akváriumi növények fényigényétől függően a fémhalogén izzókat nem ajánlott napi 6-8 óránál hosszabb időtartamra bekapcsolni.

Az izzókat általában 4-5000 óra használat után érdemes kicserélni, a fénycsövekhez hasonlóan ezek is veszítenek a fényerejükből. (Az izzók valós élettartama ennél magasabb érték is lehet.)

Adatok
• Lámpatest szélesség 540 mm, mélység 440 mm, magasság 100mm.
• Lámpatest súlya: 7 kg.
• Tápkábel hossza: 5 m.
• Függesztő-kábel hossz: 1.5 m.
• A két függesztő-kábel közötti távolság: 340 mm.
• Elektronikus előtét szélesség 340 mm, mélység 125 mm, magasság 91mm.
• Elektronikus előtét súly: 2.3 kg.
• Fémhalogén izzó színhőmérséklet: 8000 K - hűvös. A színspektruma az ADA lámpákra jellemző magas zöld tartalmú - növényes akvarisztikai felhasználásra ideális.

A fémhalogének a fénycsövekkel ellentétben nem szórt fényt, hanem "pontfényforrás" jellegű világítást produkálnak. A pontszerű fényforrások sokkal természetesebb hatásúak az akváriumban, a vízfelület fodrozódásának árnyéka pl. rávetülhet a növényekre, kövekre, aljzatra.

A fémhalogén izzó és kompakt fénycsövek együttes használatával ideális megvilágítási körülményeket teremthetünk.

---

Az akvárium-megvilágítás erősségének pontos megválasztása az algásodás szempontjából létfontosságú.

Az erős megvilágítással rendelkező ám alul-tápozott vagy túl kevés CO2 beoldással rendelkező akvárium az algásodás pontos receptje. A megvilágítás növelésével párhuzamosan a tápozás (CO2 és növénytápok) mértékén is emelni kell. Az algásodás az ammónia és fény hatására jön létre, minél erősebb egy akvárium megvilágítása, annál kevesebb (kereskedelmi teszttel már régen kimutathatatlan) ammónia kell az algásodás beindulásához.

FÉNYERŐ-TÁBLÁZAT:

Az akvárium megvilágításának erősségét áltlában Watt per Gallon (WPG) értékben mérjük, hogy a nemzetközi akvarisztikában használt értékekkel könnyen összehasonlíthassuk a saját megvilágításunkat.

1 liter = 0,264 Gallon

A növényes akvárium megvilágítása a következő tartományok között mozoghat:

1-2 WPG: gyenge megvilágítás
2-4 WPG: közepes megvilágítás
4 fölött: erős megvilágítás.

További információ
Name ADA Grand Solar I lámpa - 150W fémhalogén + 2x36W fénycső
SKU 998-0551
Gyártó ADA
Akvárium típusa Közepes-sok fényhez - high tech