INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

GreenWorks dekoráció - Dragon - Ohko kő

1 900 Ft
1 900 Ft / 1 kg
Készleten
Cikkszám
53-S046

Mennyi követ rendeljek az akváriumhoz?

Sziklás berendezéshez megfelelő kiindulási alap lehet a következő mennyiség. Természetesen egy monumentális sziklás felépítményhez ez nem elégséges, ilyen esetben akár két-háromszor ennyi dekorációra is szükség lehet. Tapasztalatunk alapján azonban egy általános berendezéshez a következő mennyiséggel is látványos eredményt lehet elérni.

 

10kg feletti vásárlás esetén 10% kedvezményt adtunk a dekorácó árából!

A Dragon vagy más néven Ohko kő egy szabálytalan formájú, egészen egyedi felületű kő. Ettől olyan jellegzetes és azonnal felismerhető minden akváriumban. A hasadékos forma miatt remekül párosítható moha, riccia, hemianthus, micranthemum monte carlo és hasonló növényekkel. A kő a vízben gyönyörű sárgás színűvé válik, így sárgás és vöröses árnyalatú dekorációkkal, talajjal remekül használható. Agyagos szerkezete miatt könnyen törhető, alakítható különösebb erőkifejtés nélkül is. 

Dragon kő

Milyen berendezésekhez használhatóak?

A dragon kövek az egyik legváltozatosabb dekorációi a víz alatti kerteknek. Építhetünk belőle óriási építményeket, boltíveket, de néhány apróbb darabbal remekül ki tudjuk egészíteni egy fás berendezés látványvilágát is. Könnyű formázhatósága miatt nagyon jól használható kis méretű akváriumokhoz is.

Bonyolultabb hegyvonulathoz érdemes nagyobb mennyiséggel dolgozni, kis- és nagy méretű kövek használatával a természetesebb hatás érdekében.

 

Dragon kő

 

Hogyan használjuk a Dragon köveket?

Nagyobb építményhez érdemes ragasztót használni. Ez lehet kétkomponensű, de az utóbbi időben elég sokan ragasztják pillanatragasztó és cigaretta filterrel is.

Természetesen sokan a sziklák természetes formáját és a gravitáció erejét használják az illesztésekhez. De ha kedvet kapunk hozzá, akár át is fúrhatjuk a dekorációt és így merevítők használhatával különlegesebb berendezések is építhetőek.

Figyeljünk rá, hogy az agyagos kövek könnyen porladnak, törnek. Csak a szükséges mértékben alakítsuk őket.

 

Dragon kő

 

Hogyan változtatják meg kövek a vízparamétereket?

A Dragon kövek az akvárium vizének PH-ját és keménységét (KH) nem változtatják meg. Emiatt minden növényes akváriumhoz használhatóak. 

Hogyan tisztítsuk a köveket?

Használat előtt érdemes óvatosan vízzel lemosni. Erős vízsugár esetén a kövek széteshetnek. Akváriumban a kövek algásodása esetén lehetőleg ne használjunk dörzskefét, ezt tönkreteszi a köveket. Inkább használjunk egy kicsivel több algaevőt az akváriumba, akik folyamatosan tisztán tartják a dekorációt. 

 

Mennyi követ rendeljek az akváriumhoz?

Sziklás berendezéshez megfelelő kiindulási alap lehet a következő mennyiség. Természetesen egy monumentális sziklás felépítményhez ez nem elégséges, ilyen esetben akár két-háromszor ennyi dekorációra is szükség lehet. Tapasztalatunk alapján azonban egy általános berendezéshez a következő mennyiséggel is látványos eredményt lehet elérni.

30l akvárium - 4kg
60l akvárium - 8kg
120l akvárium - 16kg
240l akvárium - 32kg

További információ
NévGreenWorks dekoráció - Dragon - Ohko kő
Cikkszám53-S046
EAN5994460984534
GyártóGreenWorks
Keményíti a vizetNem

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Green Aqua akvárium - 027 l, 30x30x30 cm, 4 mm Előző Green Aqua akvárium - 27 l, 30x30x30 cm, 4 mm üvegvastagság (kocka nano)
Ugrás fel