The wishlist name can't be left blank

Dragon - Ohko kő

A Dragon vagy más néven Ohko kő egy szabálytalan formájú, egészen egyedi felületű kő. Ettől olyan jellegzetes és azonnal felismerhető minden akváriumban. A hasadékos forma miatt remekül párosítható moha, riccia, hemianthus és hasonló növényekkel. A kő a vízben gyönyörű vöröses, sárgás színűvé válik, így sárgás és vöröses árnyalatú dekorációkkal, talajjal remekül használható.

A feltüntetett ár 1kg. kő ára! Minimális rendelési mennyiség: 2 kg.

TÁJÉKOZTATÓ: Mennyi követ rendeljek? A kövek méretei változóak. Ha tehát a mennyiséghez 10-et írunk, az 10 kg. kőnek felel meg. 

Dragon kő

Raktáron
SKU
53-S046
1500Ft
  • Vegyen 10 -t darabját 1350Ft -ért, és spóroljon meg 10%-ot

A Dragon vagy más néven Ohko kő egy szabálytalan formájú, egészen egyedi felületű kő. Ettől olyan jellegzetes és azonnal felismerhető minden akváriumban. A hasadékos forma miatt remekül párosítható moha, riccia, hemianthus, micranthemum monte carlo és hasonló növényekkel. A kő a vízben gyönyörű sárgás színűvé válik, így sárgás és vöröses árnyalatú dekorációkkal, talajjal remekül használható. Agyagos szerkezete miatt könnyen törhető, alakítható különösebb erőkifejtés nélkül is. 

Dragon kő

Milyen berendezésekhez használhatóak?

A dragon kövek az egyik legváltozatosabb dekorációi a víz alatti kerteknek. Építhetünk belőle óriási építményeket, boltíveket, de néhány apróbb darabbal remekül ki tudjuk egészíteni egy fás berendezés látványvilágát is. Könnyű formázhatósága miatt nagyon jól használható kis méretű akváriumokhoz is.

Bonyolultabb hegyvonulathoz érdemes nagyobb mennyiséggel dolgozni, kis- és nagy méretű kövek használatával a természetesebb hatás érdekében.

 

Dragon kő

 

Hogyan használjuk a Dragon köveket?

Nagyobb építményhez érdemes ragasztót használni. Ez lehet kétkomponensű, de az utóbbi időben elég sokan ragasztják pillanatragasztó és cigaretta filterrel is.

Természetesen sokan a sziklák természetes formáját és a gravitáció erejét használják az illesztésekhez. De ha kedvet kapunk hozzá, akár át is fúrhatjuk a dekorációt és így merevítők használhatával különlegesebb berendezések is építhetőek.

Figyeljünk rá, hogy az agyagos kövek könnyen porladnak, törnek. Csak a szükséges mértékben alakítsuk őket.

 

Dragon kő

 

Hogyan változtatják meg kövek a vízparamétereket?

A Dragon kövek az akvárium vizének PH-ját és keménységét (KH) nem változtatják meg. Emiatt minden növényes akváriumhoz használhatóak. 

Hogyan tisztítsuk a köveket?

Használat előtt érdemes óvatosan vízzel lemosni. Erős vízsugár esetén a kövek széteshetnek. Akváriumban a kövek algásodása esetén lehetőleg ne használjunk dörzskefét, ezt tönkreteszi a köveket. Inkább használjunk egy kicsivel több algaevőt az akváriumba, akik folyamatosan tisztán tartják a dekorációt. 

 

Mennyi követ rendeljek az akváriumhoz?

Sziklás berendezéshez megfelelő kiindulási alap lehet a következő mennyiség. Természetesen egy monumentális sziklás felépítményhez ez nem elégséges, ilyen esetben akár két-háromszor ennyi dekorációra is szükség lehet. Tapasztalatunk alapján azonban egy általános berendezéshez a következő mennyiséggel is látványos eredményt lehet elérni.

30l akvárium - 4kg
60l akvárium - 8kg
120l akvárium - 16kg
240l akvárium - 32kg

További információ
Name Dragon - Ohko kő
SKU 53-S046
Gyártó GreenWorks
Keményíti a vizet Nem