The wishlist name can't be left blank

Seiryu kő - Premium Dark

A Premium Dark Seiryu kövek a régóta elterjedt és közkedvelt szürke színű Seiryu kövek sötétebb változata. A Seiryu kövek az ADA által épített növényes akváriumokkal lettek igazán népszerűek. A mai napig a legtöbb versenyakváriumban ezeket a köveket használják. Kezdő akvaristák kedvenc berendezési kelléke. Rendkívüli népszerűsége annak köszönhető, hogy a barázdált felülete a növényes akváriumban egy sziklás hegy hangulatát idézi.

A feltüntetett ár 1kg. kő ára! Minimális rendelési mennyiség: 2 kg.

TÁJÉKOZTATÓ: Mennyi követ rendeljek? A kövek méretei változóak. Ha tehát a mennyiséghez 10-et írunk, az 10 kg. kőnek felel meg. 

Premium Dark Seiryu

Raktáron
SKU
53-S038
1900Ft
  • Vegyen 10 -t darabját 1710Ft -ért, és spóroljon meg 10%-ot

A Premium Dark Seiryu kövek a régóta elterjedt és közkedvelt szürke színű Seiryu kövek sötétebb változata. A Premium Dark sötét színezete jóval kontrasztosabb látványt nyújt az élénk zöld színekkel.

A Seiryu kövek az ADA által épített növényes akváriumokkal lettek igazán népszerűek. A mai napig a legtöbb versenyakváriumban ezeket a köveket használják. Kezdő akvaristák kedvenc berendezési kelléke. Rendkívüli népszerűsége annak köszönhető, hogy a barázdált felülete a növényes akváriumban egy sziklás hegy hangulatát idézi. Formája és textúrája miatt remekül építhetünk vele részleteket is elképzelt berendezésünkhöz. Töréssel könnyen alakítható, de alapvetően a legtöbb szikla tenyérnyi méretű néhány kg-os darabot tesz ki.

Milyen berendezésekhez használhatóak?

A Seiryu sziklák leginkább a japán minimalista megjelenésű akváriumokkal váltak ismerté az akvaristák körében. Ilyen esetben néhány meghatározóbb méretű darabbal látványos eredményt lehet elérni.

Bonyolultabb hegyvonulathoz érdemes nagyobb mennyiségű sziklával dolgozni, kis és nagy méretű kövek használatával a természetesebb hatás érdekében.

Remekül használható azonban kiegészítő dekorációként is, például növények között, vagy fás dekoráció alapjának, ilyen esetben leginkább kis méretű kövekkel érdemes dolgozni.

 

Seiryu kő

Hogyan használjuk a Seiryu köveket?

Nagyobb építményhez érdemes ragasztót használni, de sokan a sziklák természetes formáját és a gravitáció erejét használják az illesztésekhez.

A sziklák egy nagyobb kalapáccsal könnyen törhetőek. Érdemes eltérő méretű sziklákat használni a térérzet növeléséhez.

A Seiryu sziklákkal nem csak hegyeket építhetünk, tökéletesen használhatók egy fás dekoráció talapzatához, fás berendezés alapozásához is. Természetes színe és erezete valódi természetességet kölcsönöz akváriumunknak.

Seiryu kő

 

Hogyan változtatják meg kövek a vízparamétereket?

A Seiryu kövek az akvárium vizének PH-ját és keménységét (KH) kismértékben megnövelhetik. Ez a növekedés azonban legtöbbször nem kezelhetetlen mértékű. Talán az egyetlen kivétel, ha nagy mennyiségű sziklát használunk berendezésünkhöz. Ebben az esetben érdemes megoldani a CO2 ingadozást például pH controller segítségével.

Hogyan tisztítsuk a köveket?

Használat előtt érdemes vízzel lemosni. Akváriumban a kövek algásodása esetén használhatunk tisztító kefét, elektromos fogkefét vagy valamilyen dözs szivacsot / kefét is.

Tipp: A kövek porosak lehetnek és néha mész-lerakodás is található rajtuk. Bár nem szükséges, időnként hasznos lehet a háztartási sósavban történő rövid (pár másodperces) fürdetésük.

FIGYELMEZTETÉS: A háztartási sósav rendkívül veszélyes, maró hatású anyag. A gőze is! Használata ezért rendkívüli odafigyelést és különleges védőintézkedéseket követel.

Mennyi követ rendeljek az akváriumhoz?

Sziklás berendezéshez megfelelő kiindulási alap lehet a következő mennyiség. Természetesen egy monumentális sziklás felépítményhez ez nem elégséges, ilyen esetben akár két-háromszor ennyi dekorációra is szükség lehet. Tapasztalatunk alapján azonban egy általános berendezéshez a következő mennyiséggel is látványos eredményt lehet elérni.

30l akvárium - 5kg
60l akvárium - 10kg
120l akvárium - 20kg
240l akvárium - 40kg

További információ
Name Seiryu kő - Premium Dark
SKU 53-S038
Gyártó GreenWorks
Keményíti a vizet Igen