INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

ADA Bio Rio G - Biolóiai szűrőanyag - 1 liter

8 190 Ft
8 190 Ft / 1 l
Nincs raktáron
Várható beérkezés 2022/02/02
Cikkszám
105-003

Az eredményes növényes akvarisztikában gyakorlatilag elengedhetetlen a külső szűrők használata. Ugyanez érvényes a jó minőségű szűrőanyagokra is. Kevesen tudják, hogy a növények bomlása lényegesen nagyobb ammóniatermeléssel jár, mint a halak vizeletéből és az ürülékének bomlásából származó ammónia mennyisége. A Bio Rio G az ADA rendkívül jó minőségű biológiai szűrőanyaga. A biológiai szűrőanyagok minőségének a meghatározásánál a felületre tapadó baktériumok minél nagyobb száma és az eltömődés - ezáltal a baktériumpusztulás - megakadályozása a legfontosabb. Az ADA Bio Rio G mindezeket tökéletesen megvalósítja.

Az ADA új biológiai szűrőközege, mely egy zsugorított üveg szűrőközeg, ami biológiai szűrésre alkalmas.

Mivel porózus és felülete meglehetősen nagy, magas szűrési teljesítményt mutat. A darabok szabálytalan alakúak, így ha egy szűrőtartályt megtöltünk vele, akkor általában rések alakulnak ki, ezért alig okoznak eltömődést. Hosszú távon stabil szűrést lehet elérni vele, mert nem befolyásolja a víz paramétereit, például a pH-t és a vízkeménységet.

Használata javasolt külső szűrőkhöz, például a Super Jet Filter sorozathoz, NA Carbon kombinációjával.

Ezenkívül a szűrőközeg a DOOA Paluda 30/60 szubsztrátumaként is használható a páratartalom növelése érdekében.

Használat előtt finoman öblítse le vízzel. Hálózsák használata javasolt.

Minden szűrőnek alapvetően három szerepe van. Fontossági sorrendben:

Nitrifikáció
Ez a legfontosabb! Az akváriumban keletkező mérgező és algásodást okozó ammóniát le kell bontani. Minél gyorsabban. A szűrőben tenyésző milliárdnyi baktérium nitritté, majd nitráttá alakítja az ammóniát.

Vízforgatás
A tápanyagoknak (növénytáp és CO2) el kell jutnia a növényekhez. A szilárd bomlástermékeket lebegésben kell tartani. Fontos a jó teljesítmény.

Víztisztítás
A szilárd bomlástermékeket fizikailag el kell távolítani az akváriumból és a szűrőben le kell bontani, illetve takarításkor el kell távolítani.

Ahhoz, hogy egy szűrő mindhárom szerepét maradéktalanul ellássa, több szempontnak kell megfelelnie. Megfelelő méretű vödörrel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű szűrőanyagot legyen képes tárolni. A benne lévő szűrőanyagnak megfelelő minőségűnek és fajtájúnak kell lennie. A szűrőben elhelyezett pumpának megfelelő teljesítménnyel kell rendelkeznie. A szűrőnek könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy a körülményes folyamat ne tántorítsa el az akvaristát a rendszeres karbantartástól. A szűrőnek ráadásul megbízhatónak is kell lennie, senki nem szeretné a nappaliját vagy irodáját eláztatni egy megrepedt csap vagy illesztés miatt.

Bővebben a szűrő választási tájékoztató oldalunkon.

További információ
Név ADA Bio Rio G - Biolóiai szűrőanyag - 1 liter
Cikkszám 105-003
EAN 4537934050031
Gyártó ADA
Szűrőanyag típusa Biológiai

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Aquario Neo Reliever M - nyomócső - 13 mm Előző Aquario Neo Reliever M - nyomócső - 13 mm
Ugrás fel