The wishlist name can't be left blank

ADA Bio Rio - Biológiai szűrőanyag - 1 liter

Az eredményes növényes akvarisztikában gyakorlatilag elengedhetetlen a külső szűrők használata. Ugyanez érvényes a jó minőségű szűrőanyagokra is. Kevesen tudják, hogy a növények bomlása lényegesen nagyobb ammóniatermeléssel jár, mint a halak vizeletéből és az ürülékének bomlásából származó ammónia mennyisége. A Bio Rio az ADA rendkívül jó minőségű biológiai szűrőanyaga. A biológiai szűrőanyagok minőségének a meghatározásánál a felületre tapadó baktériumok minél nagyobb száma és az eltömődés - ezáltal a baktériumpusztulás - megakadályozása a legfontosabb. Az ADA Bio Rio mindezeket tökéletesen megvalósítja. Mennyiség: 1 liter A japán Aqua Design Amano termékei a legmagasabb minőséget képviselik.
Raktáron
SKU
105-001
4 990 Ft

Az akváriumok szűrésének a nitrifikációs folyamat biztosítása az egyik legfontosabb feladata. A nitrifikáció röviden az a folyamat, amelynek során a szűrben tenyésző baktériumkultúra a bomlástermékek által termelt - halak számára toxikus - ammóniát átalakítja nitritté majd nitráttá.

A Bio Rio egy olyan porózus-anyagokat tartalmazó keverék, amelyben minden összetevőnek egyedi szerepe van.:

  • A vulkanikus kőzetnek rendkívül nagy a felülete, tehát sok - milliárdnyi aerób (oxigént felhasználó) baktérium tud megtelepedni rajta.
  • A Kikou kő ásványokat és nyomelemeket tartalmaz, a víz aktiválását végzi.
  • A japán tölgyfából készült szén elnyeli a savas vegyületeket és segíti a baktériumok elszaporodását.
  • FIGYELEM! A Bio Rio szűrőanyagot csakis használt akváriumvízben takarítsuk. Ezzel meggátolható a baktériumkultúra nagymértékű pusztulása.

 

A szűrőt lehetőség szerint soha ne hagyjuk 30 percnél hosszabb ideig kikapcsolt állapotban! Az ADA precíz mérései kimutatták, hogy 30 perc alatt még nem történik komolyabb baktériumpusztulás. 30 perc után azonban exponenciálisan csökken az aerób baktériumok száma a szűrőben és 2-3 óra oxigénhiány teljesen tönkreteheti a popluációt és a több hetes bejáratási időszak kezdődhet elölről - az algásodás veszélyekkel és ammóniacsúcsokkal együtt.

További információ
Name ADA Bio Rio - Biológiai szűrőanyag - 1 liter
SKU 105-001
Gyártó ADA
Szűrőanyag típusa Biológiai