The wishlist name can't be left blank

Fish - Boeseman's rainbowfish Melanotaenia - boesemani

Tudományos név: Melanotaenia boesemani
Magyar név: Boesemanni kalászhal
Csoport: Kalászhalak
Származás: Ayamaru-tó (endemikus) Pápua Új-Guinea. 
Természetes élőhely: Tiszta és kemény vizű tó
Viselkedés: Békés rajhal
Táplálkozás: Mindenevő
Szaporítás: Könnyű
Testhossz: 12 cm
Medence: 120 liter minimum
Halnépesség: Minimum 6-8 egyed
Dekoráció: Nagy kiúszótér, sűrű növényekkel kombinálva
Hőmérséklet: 20-25°C
pH: 7.0-9.0
Keménység: 10-20°nk
Várható életkor: 5-8 év

A halak csak személyes átvételre rendelhetők!

Out of stock
SKU
888118
€3.07

Teste kétszínű; a fej és mellrésze része acélkék, sötét keresztcsíkokkal, a hátulsó egyszínű sárga. A kék testközép táján sárgába megy át, és a farok felé tűzpiros színű, fehérrel szegett úszókkal. Mint a szivárványhalaknak általában, hátúszója két részből áll; hátulsó része és a farok alatti úszó világos szegélyű, hosszú alapú, és a farokúszóval azonos színűek. A hímek általában színesebbek, amíg a nőstények színe természetesen halványabb, sárgászöld, testükön alig mutatkozik színkülönbség.
Nagyon békés habitusú rajhal, de gyors úszásával és viszonylag nagy méreteivel zavarhatja a kisebb vagy lassan mozgó halakat. Ugyanezen tulajdonságai miatt nagyobb medencét igényel, a háttérben lehetőleg sűrű növényzettel beültetve, előtte jókora kiúszótérnek is helyet biztosítva. Jó társhalai lehetnek más hasonló méretű szivárványhal félék, pontylazacok, dániók, díszmárnák és egyes harcsafélék. Ajánlhatóak még az afrikai hasadék-völgyi (Tanganyika- és Malawi-tó) nagy tavak hasonló méretű lakói is, hasonló vízigényük miatt.
Típuspéldányát Dr. Marinus Boeseman gyűjtötte, utána nevezték el tiszteletből a fajt. A Boeseman – szivárványhal megismeréséhez és élőhelyének feltérképezéséhez nagyban hozzájárult Gerald Allen és Heiko Bleher munkássága is. 1982-ben került először Európába a faj, s pár évre rá, 1985-ben már Magyarországon is elérhető volt, Zsilinszky Sándor nevéhez köthető az első sikeres tenyésztés.

More Information
Name Fish - Boeseman's rainbowfish Melanotaenia - boesemani
SKU 888118
Manufacturer Green Aqua